USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

На Волині з підозрою на грип померло 3 особи

25 Січня 2016 14:05
За період епідсезону померло з підозрою на грип 3 особи (Луцьк, Горохівський та Луцький райони), всі дорослі, у однієї особи підтверджено вірусологічно пандемічний вірус А(H1N1), у двох осіб, які померли 22.01.2016 р. – дослідження біологічного матеріалу проводиться.

Так, за станом на 25 січня 2016 року рівень захворюваності грипом та гострими респіраторними вірусними інфекціями серед населення області значно підвищився, епідемічний поріг перевищено на 97,3%. Перевищено епідемічні пороги в містах Луцьку на 37,9%, Нововолинську - на 51%, Луцькому, Горохівському, Камінь-Каширському та Ківерцівському, Ковельському районах – більш як у 2 рази.

Про це повідомили у ГУ Держепідемслужби у Волинській області.

На цих адміністративних територіях запроваджуються додаткові протиепідемічні заходи, в тому числі органами місцевих адміністрацій застосовуються точкові обмежувальні заходи. В зв’язку з високим рівнем захворюваності тимчасово призупинене навчання в загальноосвітніх школах в Луцьку, Нововолинську, Ковелі та селі Піддубці Луцького району.

За даними третього тижня 2016 року захворіло на ГРВІ 11850 осіб, що в 2,5 рази більше 2 тижня, коли зареєстрували 4749 випадків захворювання. Дітей до 17 років захворіло 6605, що становить 55,7%. Протягом тижня госпіталізували – 366 хворих, з них 224(61%) – діти до 17 років.

Кількість випадків тяжких гострих респіраторних інфекцій протягом третього тижня не збільшувалася (68 випадків проти 67).

За період епідсезону померло з підозрою на грип 3 особи (Луцьк, Горохівський та Луцький райони), всі дорослі, у однієї особи підтверджено вірусологічно пандемічний вірус А(H1N1), у двох осіб, які померли 22.01.2016 р. – дослідження біологічного матеріалу проводиться.

Лабораторією ДУ "Волинський обласний лабораторний центр Держсанепідслужби України" з почату епідсезону здійснено моніторингове вірусологічне обстеження 110 хворих на гострі респіраторні вірусні інфекції. За результатами виділили від 8 хворих вірус пандемічного грипу А(H1N1), який є домінуючим в епідсезоні 2015-2016 рр.

З 40 тижня 2015 року (початок епідемічного сезону грипу) здійснюється щотижневий оперативний моніторинг епідемічної ситуації щодо захворюваності грипом та гострими респіраторними вірусними інфекціями, а з моменту загрози ускладнення епідситуації – щоденний моніторинг.

Запровадили щоденний моніторинг епідемічної ситуації в дитячих навчальних закладах районів та міст області, профтехучилищах, середніх та вищих навчальних закладах для своєчасної діагностики епідускладнення в цих закладах та прийняття обмежувальних заходів щодо запобігання поширенню інфекції.

Оперативна інформація про епідситуацію в області та заходи щодо профілактики грипу та гострих респіраторних вірусних інфекцій направляється в управління охорони здоров'я, освіти та науки облдержадміністрації.

Стан епідситуації щодо грипу знаходиться під постійним контролем Держсанепідслужби області.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Карина Показати IP 25 Січня 2016 14:36
то чому у луцькому і ківерцівському районах не вводять карантин у школах?
Громадянин 777 Показати IP 25 Січня 2016 14:48
А можна зробити дослідження і точно сказати, грип це, чи ні...??? Бо складається враження, що на сьогоднішній день всі працюють на аптеки сіючи паніку серед населення!!!
Ая Показати IP 25 Січня 2016 16:55
Проти грипу пропоную ось такий спосіб: ОБРАНУ ЦИБУЛЮ НАРІЗИТИ КІЛЬЦЯМИ І ПОКЛАСТИ НА ТАРІЛЬЧИКИ ВДОМА ПРИ ВХІДНИХ ДВЕРАХ І У КОЖНОМУ ПРИМІЩЕНІ. Здоровя гарного зичу Всім, Всім, Всім!
Вася до Ая Показати IP 25 Січня 2016 18:04
Ти голубе цю цибулю наріж кружками а навісь на одну штуку, якщо вона в тебе є. А тут реальна проблема, яка цибулею не вирішується. Тому що цей штамм вірусу навіть не дає температури при ускладненні.
Анонім Показати IP 25 Січня 2016 19:35
А толку з того карантину,якщо сьогоднi вчитель подзвонив скащати що за перiод карантину треба зробити прививку вiд полiомелiту.Це як якщо не захворiли то бiгом в полiклiнiку пiдхоппити.АБСУРД.
Ая Показати IP 26 Січня 2016 00:11
Не дискутую з всезнайками. Якщо чогось не розумієш, то іди до школи і навчайся. А якщо матуся навчила "кружками" тоді залишайся з ними......P.S. Якщо хтось не розуміє, що ПАТОГЕНИ-(віруси, бактерії), чи ми хочемо, чи ні, весь час є біля нас і в нас. То такому краще лікуватись ліками які виробляються фармакологією і лежачи на ліжку просити св. Петруся, щоб прийняв у гості назавжди.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus