USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

На Волині затримали дві злочинні групи, що збували наркотики та підпалювали авто

21 Листопада 2019 19:57
Волинські правоохоронці провели спецоперацію, у ході якої вдалося затримати представників двох злочинних угрупувань, одне із яких займалося переміщенням через державний кордон психотропних речовин, а інша – рекетом та вимаганням на території Нововолинська.

Про це стало відомо під час брифінгу у прокуратурі Волинської області сьогодні, 21 листопада.

«Сьогодні була проведена серйозна спецоперація, у якій була задіяна велика кількість підрозділів правоохоронної системи, включаючи і СБУ, і управління стратегічних розслідувань, за процесуального керівництва нашої обласної прокуратури. Задіяли велику кількість спецпризначенців, які провели величезну роботу в ході проведення обшуків по місцях проживання фігурантів кримінальних проваджень. В активній фазі затримання злочинців, було задокументовано величезну кількість злочинних діянь у складі двох організованих злочинних груп, одна із яких займалася переміщенням через державний кордон психотропних речовин, а інша – рекетом та вимаганням на території Нововолинська. Тому в процесі операції була задіяна велика кількість працівників Національної поліції, прокуратури, СБУ. Всі активні учасники злочинних угрупувань затримані, їм обирають міру запобіжного заходу», - повідомив Начальник ГУНП у Волинській області Петро Шпига.

Також, з його слів, двох злочинців з клопотанням про обрання запобіжних заходів за статтею 208 ККУ доставили до Луцького міського суду.

Було проведено більше 20 обшуків на теренах Нововолинська, вилучена вся доказова база про злочинну діяльність.

Слід відмітити, що до даної злочинної групи входили дві жінки – мешканки Нововолинська.
Під час затримання злочинців було здійснено опір працівникам поліції, один поліцейський отримав ножове поранення.
Група діяла з листопада 2018 року. Організатором її був 46-річний мешканець Нововолинська, який розробив план діяльності, розподілив ролі учасників та встановив правила поведінки, обов’язкові для усіх членів групи. Аби правоохоронці не викрили їхній злочин, учасники групи використовували власний сленг та спілкувалися, застосовуючи мобільні додатки-месенджери. На рахунку групи – понад 20 епізодів злочинної діяльності.

У ході обшуку автомобіля організатора злочинної групи на «Угринові» вилучили 96 таблеток, що містять прекурсори.

Правоохоронці провели 16 обшуків та вилучили кошти в сумі 18 650 грн.

Наразі членам угрупування повідомили про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2,3 ст. 307 КК України. ч. 3 ст. 311 ч.3 ст. 305 КК України.

До слова, злочинцям загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
всезнайко Показати IP 21 Листопада 2019 20:38
шпига молодець а бнону хрен
Саша Показати IP 22 Листопада 2019 14:47
А з ПОЛІЦІЇ Нововолинськ нікого не затримали???????
іван Показати IP 22 Листопада 2019 15:27
Все це добре, але 16 обшуків і 18 тис, )))) смішно. Якщо общукати 16 перехожих більше назбираєш.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus