USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Затриманого на «Ягодині» француза підозрюють у підготовці теракту

31 Жовтня 2016 18:47
Генпрокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно громадянина Франції, який підозрюється у незаконному придбанні і контрабанді зброї та готуванні терористичного акту.

Про це повідомили у прес-службі Генпрокуратури України.

Генеральною прокуратурою України направлено до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно громадянина Франції за ознаками кримінальних правопорушень передбачених ч. 2 ст. 28, ч.1 ст. 263, ч. 2 ст. 15, ч. 2 ст. 201, ч. 1 ст. 14 ч. 2 ст. 258 КК України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами, замах на контрабанду зброї та готування терористичного акту).

Встановлено, що вказана особа з метою підготовки та вчинення терористичних актів на території Франції з червня 2015 року, періодично приїзджаючи до України, вживала заходи щодо незаконного придбання значної кількості зброї та вибухових пристроїв у військовослужбовців Збройних Сил України.

У травні 2016 року в рамках здійснення негласної слідчої (розшукової) дії - контроль за вчиненням злочину - після проходження митного оформлення у міжнародному автомобільному пункті пропуску «Ягодин» (Волинська область) протиправна діяльність іноземця припинена співробітниками СБУ.

Під час обшуку у нього вилучено: 5 автоматів АК-74 - 5,45 мм.; 2 гранатомети РПГ-7В; 18 пострілів (зарядів) до них; 5 ящиків із патронами 5,45 мм. загальною кількістю 5400 штук; 5 ящиків тротилових шашок загальною вагою 125 кг; 100 штук електродетонаторів.

Стосовно підозрюваного обрано запобіжний захід - тримання під вартою.

Кримінальне провадження розслідувалось Головним слідчим управлінням Служби безпеки України.

Державне обвинувачення підтримує Генеральна прокуратура України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
КОнтрабандист Показати IP 1 Листопада 2016 09:46
А шо зі зміною з ягодина яка дозволила то всьо провести.адже затримали після проходження митного контролю!!!під час негласної дії.тобто митники і чорні про це не могли нічого знати.Де кримінальні провадження по них???це ж група осіб а не один француз!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus