USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

На Любешівщині підтоплені мешканці вичерпують воду

1 Березня 2010 11:27
 
У найближчий дні під воду можуть піти захід і центр країни.
Повінь очікується на заході (Тернопільська, Хмельницька, Рівненська, Волинська області) і в центрі країни (Вінницька і Житомирська області), передає ТСН.
У МНС прогнозують льодохід, підтоплення населених пунктів і сільгоспугідь. У Ратнівському і Любешівському районах Волині можливе підтоплення надрічкових населених пунктів.
«Для північних районів Волині звичайне явище, коли піднімається рівень води. Зараз відкачувати воду і евакуювати людей ще немає необхідності. Під загрозою підтоплення може опинитися з десяток будинків», - повідомляють волинські рятувальники.
Втім, місцеві жителі не згодні з рятувальниками: «Наш Любешівській район знаходиться в самій нижній точці Волинської області. Під загрозою підтоплення близько 300 будинків! Таке відбувається і восени, і весною. Декілька будинків зараз вже підтоплені – люди живуть у хлівах. Наприклад, у нас є такий район Жабокряки – він стоїть підтопленим практично весь рік! Люди живуть тут як можуть – вичерпують воду самі. Вже декілька років влада не затверджує проект нової греблі. Йде заболочування місцевості, західна частина нашого райцентру постійно підтоплюється», - скаржиться голова Любешівського селищної ради Петро Хомич.
Як повідомляли ВН, у найближчі два дні в шести областях України очікується підйом води в басейнах Західного Бугу, Сяну, Дністра, Прип’яті та Злучі до 1 метра.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Знаюча Показати IP 1 Березня 2010 12:13
Влада не затверджує проект дамби, бо селищний голова і його рада не виділяють земельну ділянку під цю дамбу.
Точно знаю Показати IP 1 Березня 2010 12:37
Це не зовсім правда.Підтоплені лише ті кілька вулиць, які розташовані поблизу річки, це такі як Чкалова. Але це тенденція кожної весни.І це не правда, що цілий рік стоїть вода!
Сміх і тільки Показати IP 1 Березня 2010 17:33
Як можна писати такі дурниці. Дурню зрозуміло, що будинки завжди будують у вищих точках, а хліви нище, то як так вийшло що будинки затопило, а люди живуть у хлівах. І у даному селищі на скільки пам'ятаю теж так розташовані будинки на тих вулицях, які біля річки! Влада лобіюює сої інтереси хоче заробити на повені, тому й піднімають шум!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus