USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

На Рівненській АЕС аварія, але все в нормі

20 Січня 2011 12:59
18 січня на Рівненській атомній електростанції трапилася аварія – прорвало перший контур, у результаті чого стався витік радіоактивної рідини.

Про це пише 20 січня ЗІК з посиланням на джерела «Обозревателя»

А ось прес-служба «Енергоатому» повідомляє лише про мікротріщини на опорному ізоляторі струмопроводу першого енергоблоку.

Таку інформацію підтвердила газеті Волинь нова заступник начальника відділу роботи з громадськістю та ЗМІ Рівненської АЕС Вікторія Леонова.

«Вісімнадцятого січня о 18:32 дією електричного захисту турбогенератора ТГ-1 від замикання на землю був зупинений турбогенератор енергоблоку № 1», - повідомила Леонова, вказавши, що причиною цього став дефект ізолятора струмопроводу.

Реакторну установку розвантажили до 50 %. «Порушень меж і умов безпечної експлуатації не було. Радіаційний стан на РАЕС і прилеглій території не змінювався і перебуває у межах діючих норм. Оцінка за Міжнародною шкалою ядерних подій: «поза шкалою», - повідомили на АЕС.

Дев'ятнадцятого січня вранці після усунення дефекту турбогенератор енергоблоку № 1 підключений до енергомережі. Триває поступове його навантаження. В обідню пору 19 січня потужність енергоблоку становила 85 %.

А на енергоблоці № 3 шістдесят восьму добу проводиться планово-попереджувальний ремонт. Тривають пускові операції. Ніяких порушень меж і умов безпечної експлуатації не зафіксовано, - пише «Волинь нова».

Інформацію про аварію на АЕС Вікторія Леонова назвала чутками.

Довідково:

Як пише ЗІК, перше повідомлення про аварію на РАЕС з’явилося на форумі «Української правди» – його написав користувач sportsman. За даними «Комсомольської Правди», під цим ніком зазвичай пише близький родич колишнього лідера однієї з найбільших партій України.

Повністю повідомлення на форумі виглядає так:

«Прорвало перший контур, радіоактивна рідина витекла у блок, про жертви не повідомляють...!!!

p.s. Ремонтні роботи здійснював «Гідропрес»

p.s.s. Зараз головне, як наші професіонали проведуть відкачку води, дезактивацію зараженого об’єкта і подальший ремонт першого контуру...».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Борис Показати IP 20 Січня 2011 19:09
Пікантний заголовок: я трохи беременна, але не вагітна. Або: всьо хорошо, прекрасная маркіза!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus