USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Волині браконьєр підстрілив козулю

19 Січня 2011 17:02
Єгерська служба ДП «МГ «Старовижівське» разом із екоінспекторами затримали браконьєра, жертвою якого стала дика козуля.
Коли 16 січня єгері звично оглядали мисливські угіддя у Сьомаківському лісництві, вони навідалися і в 33 квартал лісового масиву. Несподівано неподалік пролунав постріл. Про це розповіли у прес-служба Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства.
Природоохоронці майже одразу вийшли на слід зловмисника. Ним виявився житель села Хотівель Старовижівського району Віталій С., а його жертвою стала дика козуля, на яких о цій порі полювання суворо заборонено.
«Це був помилковий постріл, – виправдовувався затриманий. – Я полював на лисиць, раптом почув у гущавині шарудіння і подумав, що це лис. Виявилося, козуля».
У горе-полювальника вилучено дві мисливські рушниці ІЖ-27 та ІЖ-18, з якими він полював. Тепер його чекають штрафні санкції.
«Звірам найважче пережити зиму, – каже заступник начальника відділу захисту і охорони лісу Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства Руслан Люшук. – У всіх мисливських угіддях облаштовані годівниці і солонці, де звір може втамувати голод. На жаль, врятуватися від браконьєрських пострілів і петель дикі мешканці лісу самі не спроможні. Надія тільки на єгерську службу».
З початку року це вже другий випадок браконьєрства у цих мисливських угіддях. 2 січня єгері Віталій Волошин і Анатолій Хомич у цьому ж обході №7 на гарячому виявили групу браконьєрів із семи осіб, які вполювали дикого кабана.
Єгері розпізнали у горе-полювальниках жителів села Смідин Старовижівського району.
Матеріали за фактами браконьєрства направлено у Старовижівський райвідділ міліції. Проводиться слідство.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Рома Показати IP 19 Січня 2011 17:15
Да братишка не фарт!
мисливець Показати IP 20 Січня 2011 08:13
"У всіх мисливських угіддях облаштовані годівниці і солонці, де звір може втамувати голод." - ЦЕ ВЕЛИКА БРЕХНЯ. Я перед початком полювання побував у багатьох лісах однак ніде, щераз підкреслюю НІДЕ не бачив того, про що говорить цей заступник начальника відділу захисту і охорони лісу Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства Руслан Люшук. Взагалі цього року нічого не вполював, бо немає власне на що полювати. Можливо десь в глибоких лісах водиться звірина, але за останні роки мисливське господарство Волині напевно жодного разу штучно (розводити в пітомниках і випускати на волю) непідтримувало популяцій на зайця, козулю, кабана і т.д.
ує Показати IP 20 Січня 2011 11:31
Краще би він підстрелив проффесора

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus