USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

На Волині корови хворіють на лейкоз. ВІДЕО

28 Липня 2011 10:24
В 2011 році оголошено неблагополучними щодо лейкозу корів населені пункти Носачевичі Рожищенського району та Городище – 1 Луцького району.

Про цйе повідомив начальник головного управління ветеринарної медицини у Волинській області Богдан Лозинський, - повідомили 27 липня у прес-службі Волинської ОДА.

Лозинський повідомив, що Волинь була повністю оздоровлена від лейкозу великої рогатої худоби в 1998 році. Протягом наступних років виявлялися окремі випадки захворювання ВРХ на цю хворобу.

За перше півріччя поточного року здано на забій 471 голів хворих лейкозом тварин. Залишилось в господарствах та ізольовано 450 РІД позитивних тварин.

В 2011 році оголошено неблагополучними щодо лейкозу корів населені пункти Носачевичі Рожищенського району та Городище–1 Луцького району. Велика рогата худоба, яка є на території цих населених пунктів буде оздоровлена в третьому кварталі поточного року. – запевнив Лозинський.

Довідково:

Лейкоз (від грец. λευκός — білий) — злоякісне захворювання системи крові, яке характеризується переважанням процесів розмноження клітин кісткового мозку, а іноді появою патологічних вогнищ кровотворення у інших органах. Лейкози за своїм походженням близькі до пухлин. Лейкоз великої рогатої худоби є вірусним захворюванням з повільним перебігом, простіше кажучи — раком крові тварин вірусного походження. В Україні вся худоба, діагностована як РІД-позитивна (інфікована), підлягає знищенню. Недуга легко переноситься комарами-кровопивцями і вважається невиліковною. Щороку в Україні 200—300 тисяч корів знищується через захворювання на лейкоз. Вважається, 20—30% корів в Україні йдуть під ніж необґрунтовано, через неточне діагностування хвороби (Вікіпедія)







Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus