USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Волині ліквідують 70 боєприпасів. ФОТО

1 Квітня 2011 09:51
Біля Нововолинська поблизу об’їзної дороги виявили 50-кілограмову авіаційну бомбу ФАБ-50, а у Володимир-Волинському районі мешканці села Охнівка під час земляних робіт натрапили на артилерійський снаряд калібру 122 міліметри.
29 березня працівники піротехнічної групи УМНС у Волинській області ліквідували ці боєприпаси, – інформує центр пропаганди УМНС у Волинській області.
Тим часом у Турійському районі мешканці села Клюйськ віднайшли у землі підозрілі предмети, схожі на боєприпаси.
Знаючи, що небезпечні знахідки можуть детонувати будь-якої миті, селяни припинили копати землю й зателефонували до місцевого відділу МНС за номером «101». Обстеживши територію, піротехніки вилучили з ґрунту осколочну авіаційну бомбу АО-1 та ружейно-ручну осколочну гранату часів Другої світової війни.
Транспортувавши небезпечні знахідки до спеціально відведеного місця підриву, 30 березня піротехніки МНС їх ліквідували.
Потому піротехніки вирушили до Любомльського району, де на них чекав подібний снаряд, виявлений на полі мешканцями села Біличі.
Станом на 31 березня до облуправління МНС надійшла інформація про виявлені боєприпаси одразу у шести районах області. Наразі піротехніки працюють у складі двох відділень.
Одне з відділень вирушило на розмінування до Локачинського, Іваничівського та Горохівського району.
Друга група працює в Ковельському, Рожищенському та Маневицькому районах.
Саме у Маневицькому районі піротехніки МНС працюватимуть над знешкодженням авіаційної бомби ФАБ-50, виявленої місцевим населенням поблизу залізничного полотна. Загалом, 1 квітня обом відділенням піротехнічної групи доведеться ліквідувати понад 70 боєприпасів різного типу.
Рятувальники нагадують мешканцям, що у випадку виявлення підозрілих предметів за жодних обставин не зачіпайте небезпечної знахідки.
Варто запам’ятати місце, встановити попереджувальні знаки або огорожу та повідомити рятувальників.


Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus