USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Дві волинські шахти готують до ліквідації

8 Травня 2015 14:22
Згідно з програмою «Державна цільова економічна програма реформування вугільної промисловості на 2015-2020 роки» (ліквідації вугільної галузі) передбачено зупинити та закрити 34% діючих державних шахт до кінця цього року. Серед них - дві шахти Нововолинська.

Про це повідомив голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець, - йдеться на сайті Конфедерації вільних профспілок

«Звертаю увагу на наявність балансових запасів вугілля у мільйонах тоннах та вартість проекту закриття шахт у мільйонах гривнях, а також на чисельність звільнених працівників шахт, для яких не буде створено та надано робочі місця, – зазначив Михайло Волинець.

– Ця програма не була погоджена із профспілками і розроблялася без їхньої участі. Тобто, керівництво Міністерства енергетики та вугільної промисловості України принципово порушили зміст галузевої угоди. Згідно з якою, подібні програми повинні супроводжуватися консультаціями і не пізніше, ніж за 8 місяців».

До слова, працівники шахти №10 “Нововолинська” уже чотири місяці не отримують зарплати. З цього приводу вони перекрили рух мостом через Західний Буг. А вже наступного дня, тобто сьогодні, 8 травня, вирішили не продовжувати акцію та відтермінували її до 20 травня.

Нагадаємо, що працівникам копальні майже чотири місяці не отримають заробітної плати, що і змусило вийти їх на протестну акцію.

Про це інформує «БУГ».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Анонім Показати IP 8 Травня 2015 14:27
Самый лучший способ реформировать угольную отрасль - это закрыть все свои шахты. При этом не нужно будет платить дотации. Правда и угля, например, для ТЭЦ тоже не будет. PS. В этом году в ДНР открыли три новых лавы.
ольга вікторівна Показати IP 8 Травня 2015 16:05
Все дело в том, что эти шахты(№1 и №9) полностью выработали свои как балансовые так и внебалансовые запасы угля. Добывать на этих шахтах сейчас возможно только породную массу!
Анонім до ольга вікторівна Показати IP 8 Травня 2015 16:13
"Добывать на этих шахтах сейчас возможно только породную массу!" - На этих шахтах или в действующих лавах этих шахт? Надеюсь понимаешь разницу между шахтой и лавой.
lexa_kiker Показати IP 8 Травня 2015 23:43
Хай закривають, менше біди буде.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus