USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

На Волині міліціонери обшукали помешкання голови райради

25 Січня 2011 12:35
У Ковелі на День Соборності люди в цивільному, які назвалися міліціонерами, обшукали приватний будинок голови Ковельської районної ради, члена ВО «Батьківщина» Петра Якубука.
Господар у цей час перебував з однопартійцями на святкуванні у Києві, повідомляє Волинь-нова.
Опівдні дружина Якубука повернулася додому із магазину. Слідом за нею у помешкання увійшли четверо чоловіків, а п'ятий залишився на подвір'ї.
«Незнайомці тицьнули в обличчя якесь посвідчення, назвалися міліціонерами і сказали, що шукають якихось людей», – пише газета. – Поки господарка приходила до тями, браві оперативники безцеремонно та безсоромно розійшлися по кімнатах будинку, геть забувши, що ми живемо у правовій державі і є закон, який вимагає у таких випадках санкцію суду на проникнення у приміщення та його обшук».
«А де ваш чоловік? – запитали міліціонери, коли вже виходили надвір.
«Мій чоловік – голова Ковельської районної ради і зараз перебуває у Києві», – відповіла жінка.
Посміхнувшись між собою, чоловіки пішли до синього автомобіля «Жигулі» з державним номером АС2045АТ.
24 січня вранці начальник Ковельського міськрайвідділу внутрішніх справ Микола Дубій вибачався перед Петром Якубуком за непродумані дії своїх колег, мовляв, вони просто-на-просто помилилися будинком, шукаючи якихось людей.
До речі, по сусідству в особняку проживає колишній голова Ковельського міськрайонного суду Олександр Лапін, на адресу якого багато разів звучала серйозна критика у волинських засобах масової інформації.
Дубій додав, що це були працівники міліції з Нововолинська.
Міліцією у Нововолинську, до слова, керує колишній перший заступник начальника Ковельського міськрайвідділу внутрішніх справ Анатолій Трофімов.
За день до обшуку Ковельська районна рада прийняла заяву, якою висловила протест із приводу рішення Вищого адміністративного суду про скасування Указу Президента України «Про присвоєння Степану Бандері звання Герой України».
Тоді на прохання одного із депутатів озвучити свою позицію стосовно Бандери, голова ради Петро Якубук сказав, що висловив її ще двадцять років тому, коли опублікував у місцевій газеті статтю на підтримку УПА.
Лідер депутатської фракції «Батьківщина» у Ковельській районній раді Сергій Повар розцінює протиправне проникнення правоохоронців у приватне помешкання Петра Якубука як провокацію. Мовляв, міліціонери не могли не знати, кому належить будинок, а те, що вони – іногородні, є звичайною ширмою для так званої «відмазки».
Повар повідомив, що його колеги вже збирають підписи про скликання позачергової сесії Ковельської районної ради, на яку мають запросити керівників області та силових структур Волині, аби обговорити цей випадок.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus