USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Суд скасував рішення про обрання голови Луцької районної ради

28 Листопада 2023 14:10
Волинський окружний адміністративний суд скасував рішення про обрання голови Луцької районної ради Олександра Гурського, оскільки сесію, на якій обрали голову, скликали запізно.

Як ідеться в матеріалах суду, за загальним правилом, скликання сесії має відбуватись на пізніш як за десять днів до неї. Водночас законодавство та регламент передбачають можливість доведення рішення про скликання сесії ради до відома депутатів і населення не пізніш як за день до сесії, але тільки у виняткових випадках.

Однак цієї норми не було дотримано, адже повідомлення на офіційному сайті Луцької районної ради про скликання ХІХ позачергової сесії, яка мала відбутися 14 червня о 15:30, опублікували менш ніж за добу до її початку.

У підсумку суд визнав протиправним та скасував рішення Луцької районної ради «Про обрання голови районної ради» №19/9 від 14 червня 2023 року.

Нагадаємо, 14 червня депутати Луцької районної ради обрали нового голову Олександра Гурського. Шляхом таємного голосування його кандидатуру підтримали 35 депутатів.

Також депутати Луцької райради на тій же сесії проголосували за дострокове припинення повноважень депутата та звільнення з посади голови районної ради Олександра Омельчука на підставі його заяви.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 28 Листопада 2023 15:30
Що?! Вже й сесію зібрати по закону не можуть?! Що тоді про інші справи казати вже?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus