USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Волині піймали корейського дипломата із 190 ящиками цигарок

11 Вересня 2009 13:57
Сьогодні, 11 вересня, під час спільної із митною службою та СБУ операції прикордонники Луцького загону затримали у пункті пропуску «Доманово» помічника торгового представництва КНДР. Про це повідомляють «Волинські Новини».
Від співробітників Служби Безпеки України начальнику відділу прикордонної служби «Доманове» надійшла інформація про підозру  у підготовці до контрабандного переміщення  підакцизних товарів автомобілем марки «Мерседес Спрінтер» з дипломатичними номерами. О 22:20 з метою в’їзду в Україну цей транспортний засіб під керуванням громадянина Північної Кореї 1973 року народження прибув у пункт пропуску «Доманове», а 02:20 в’їхав для проходження контролю на виїзд із України до Республіки Білорусь.
 
Як розповів начальник прес-служби – прес-секретар начальника загон майор                Олег Личковський, старшим зміни прикордонних нарядів в пункті пропуску була подана заява представникам митної служби на проведення поглибленого огляду, на підставі інформації про можливе переміщення заборонених предметів і матеріалів, які приховані від прикордонно-митного контролю та у зв’язку зі спрацюванням службової собаки.
 
Співробітниками митниці громадянину Північної Кореї  було запропоновано заповнити митну декларацію, в якій даним громадянином було вказано рис (300 (триста) кілограм), пиво (30 пляшок), масло (80 кілограмів), горілка (100 пляшок), цигарки (2 коробки).
 
Під час проведення візуального огляду даного транспортного засобу було помічено, що автомобіль сильно «просів» та не відповідає заявленому вантажу. Даний автомобіль під час слідування не був опечатаний печатками посольства, як на в’їзд в Україну, так і на виїзд з України. У подальшому о 03:00 даному громадянину було запропоновано проїхати у бокс поглибленого огляду , з метою відкрити вантажний відсік автомобіля та представити товар, який він задекларував, на що він відмовився та сказав - «я нічого відкривати не буду» мотивуючи свої слова тим, що він все вказав в декларації , а автомобіль є територією Північної Кореї.
 
О 03:15 громадянина було запрошено в службове приміщення пункту пропуску «Доманове» для проведення співбесіди. Після цього він погодився відкрити вантажний відсік автомобіля та представити товар, який в ньому знаходиться. О 04:10 даний автомобіль був відкритий гр. Північної Кореї Кім Чол Юн , в даному вантажному відсіку знаходились тютюнові вироби марки L&M у кількості 190 ящиків.
 
Попередня сума оцінки вилученого товару (цигарок) становить 570 тисяч гривень, сума оцінки автомобіля як засобу переміщення контрабандних товарів становить 225.000 гривень.
Працівниками СБУ буде порушена кримінальна справа по факту контрабанди цигарок.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 11 Вересня 2009 14:46
Ви шо подуріли? - вже хоча б помилку СіДівську в себе виправили б - пркиордонники.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus