USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Волині піймали німця, який поставляв повій з України

19 Липня 2011 17:43
Проти членів міжнародної організованої злочинної групи торговців людьми порушили кримінальну справу – злочинці продавали українок у борделі Німеччини.

Про це повідомив начальник відділу боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми УМВС України у Волинській області Петро Шпига (на фото) під час прес-конференції у вівторок, 19 липня.

Правоохоронець розповів: 21 червня на території Волині затримали громадянина Німеччини, організатора злочинної групи, яка впродовж півроку активно шукала та переправляла у ФРН молодих жінок для роботи у сфері секс-послуг.

Учасниками цього угрупування були мешканці Волині та Донеччини, які за час своєї діяльності завербували та влаштували на роботу у німецьких борделях більше 20 українок віком від 18 до 26 років.

Серед проституток були дівчата з Донеччини, Харківщини, Одещини, Дніпропетровщини, Криму, а також з Волині. Серед цих жінок були як незаміжні, так і заміжні. Близько 80% з них навіть мають малолітніх дітей.

Шпига розповів, що за годину роботи жінки заробляли 120 євро. З цієї суми проститутці діставалось 40 євро, 20 євро отримував вербувальник, а решту 60 євро отримував власник борделю.

«Спочатку дівчатам розказували про світле майбутнє, обіцяли великі заробітки», – каже Шпига.

Проте більшість жінок, стверджує правоохоронець, знала, на яку роботу погоджується. Перед поїздкою закордон їх привозили в Луцьк, швидко виготовляли робочі візи.

Також в Луцьку майбутні секс-працівниці відвідували салони краси, аби мати гарний «товарний вигляд».

«Кожну дівчину готували до роботи в Німеччині – роз’яснювали, як поводитись. З ними працювали психологи», – зазначив Шпига.

«Кожна жінка, яка потрапила в бордель, повинна була місяць часу відпрацювати ті гроші, які були витрачені на неї організатором цього бізнесу у підготовчий період. Це близько 8 тисяч гривень», – додав він.

Тривалу операцію волинські правоохоронці та працівники СБУ здійснювали спільно зі своїми колегами з Києва та Донецька. Паралельно працювала і німецька поліція.

«Нині порушена кримінальна справа за ознаками частини 3 статті 149 Кримінального кодексу – торгівля людьми в складі організованої злочинної групи з транснаціональними зв’язками», – розповів Шпига.

Практично всі німці, задіяні у злочинній групі, займали серйозні посади, паралельно займаючись секс-бізнесом.

І хоча в Німеччині сфера надання секс-послуг легалізована, проте у борделі, про який йде мова, працювало лише дві німки. Усі інші працівниці цього закладу – жінки переважно з країн СНД.

«Цей тіньовий бізнес прикривав шеф місцевої поліції… Це була дуже резонансна справа в Німеччині», – повідомив правоохоронець.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
VSC Показати IP 19 Липня 2011 19:55
«Цей тіньовий бізнес прикривав шеф місцевої поліції… Це була дуже резонансна справа в Німеччині» - а у нас что, не так? Тоже самое.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus