USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.10 39.45
  • PLN 9.71 9.93

На Волині посадовці «кришують» рибалок-браконьєрів?

1 Серпня 2011 09:31
Працівники Національного природного парку «Припять-Стохід», що на Любешівщині, закривають очі на чисельні факти незаконного вилову риби у водоймах, що розташовані на опікуваній ними території.

Про це доповів старший помічник прокурора області з питань захисту прав громадян та інтересів держави в екологічній сфері Олександр Сопронюк в ході міжвідомчої наради у п’ятницю, 29 липня.

Він розповів: охорона об’єктів цього національного природного парку не здійснюється належним чином, оскільки лише з 28 по 30 квітня 2011 року на водоймах НПП «Прип'ять-Стохід» виявлено 15 випадків браконьєрства та вилучено 14 сіток.

Відповідні рейди проводила природоохоронна прокуратура спільно із спеціалістами Волиньдержрибохорони.
«Водні живі ресурси добувались місцевим населенням у нерестовий період за допомогою човнів, використовуючи сіткові знаряддя лову», – зазначив він.

В той же час, протягом шести місяців 2011 року працівниками служби держохорони НПП «Прип'ять-Стохід» складено всього лише 34 протоколи за порушення правил охорони і використання територій та об'єктів природно-заповідного фонду, незважаючи на те, що незаконний промисловий вилов риби місцевим населенням на озерах і річках парку носить масовий характер.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus