USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Волині сім’я в умовах кризи заробляла самогоном

13 Лютого 2009 10:01
Працівники Старовижівського РВ УМВС в області під час профілактичних операцій «Візит» та «Нагляд» виявили «точку» продажу самогону у селі Паридуби. Про це 13 лютого повідомляють «Волинські Новини».
Невеличке село Паридуби розташоване за 40 кілометрів від районного центру. Тут важко знайти роботу, бо у маленькому населеному пункті залишилися хіба що магазин та фермерське господарство. Відчуваючи матеріальні труднощі, сім’я Сільвашуків вирішила спробувати протизаконних методів збагачення.
Як розповів начальник сектору дільничних інспекторів міліції Старовижівського райвідділу Анатолій Мрочко, Надія Сільвашук притягувалася до відповідальності ще у 2005 році за вирощування снодійного маку.
Її чоловік також мав проблеми із законом у 2007 році. Саме тоді працівники міліції вперше виявили, що хата подружжя вже давно перетворилася на спиртогорілчаний завод. Районний суд призначив міру покарання (умовне позбавлення волі), і чоловік зарікся більше не займатися виготовленням та продажем самогону.
За інформацією сайту УМВС України у Волинській області, у вересні 2008 бочки з брагою знову стали повними, а самогонний апарат запрацював на повну потужність. Про те, що Сільвашуки знову взялися за старе, у селі стало швидко відомо, адже постійні клієнти частенько заходили купити сивухи. Дійшли чутки й до голови сільської ради та дільничного інспектора, але, аби припинити протизаконну діяльність родини, потрібно було зібрати беззаперечні докази.
Під час оперативно-профілактичного відпрацювання дільничні інспектори міліції райвідділу, роздаючи свої візитки та перевіряючи раніше судимих, приїхали до будинку Сільвашуків. Якраз у цей момент з подвір’я виходила місцева жителька, яка під курткою щось ховала. Відразу стало зрозуміло, що в руках у жінки щойно куплений самогон. У такій ситуації підприємливі селяни вже не змогли уникнути відповідальності, бо ж факт говорив сам за себе.
У помешканні сім’ї міліціонери знайшли 3 літри готового самогону та 120 літрів браги. Надія Сільвашук взяла всю відповідальність на себе, щоб чоловіка не посадили за ґрати. Жінка пояснює, що в сучасних економічних умовах жити важко, тому й змушена шукати будь-які шляхи заробітку. Вона відповідатиме перед законом згідно зі статтею 203 КК України.
Анатолій Мрочко розповідає, що працівники міліції постійно борються із «зеленим змієм» на селі. Адже саме через алкоголь майже завжди трапляються бійки, сутички між рідними, проблеми у сім’ї. Крім того, жінки постійно скаржаться, що їхні чоловіки спиваються, а весь тягар життєвих турбот лягає їм на плечі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus