USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

У Луцьку в опікуна незаконно відібрали дитину

4 Серпня 2013 08:00
Малолітню дитину незаконно відібрали у волинянки. Повернути хлопчика виявилось непросто, - інформує Вісник+К.

21 листопада 2012 року у лучанки Євгенії Вронської представники Служби у справах дітей Луцької міської ради відібрали без її відома семирічного внука Любомира з міського Навчально-реабілітаційного центру.

Як зазначає в інформації прес-служби Волинської обласної організації ВО «Свобода», Євгенія Вронська є опікуном двох онуків – Любомира та Мороз Ірини. Опікунство оформила після смерті їхньої матері та засудження до позбавлення волі батька – на підставі рішення виконавчого комітету Луцької міської ради від 20.01.2011 № 53-1 «Про встановлення опіки над малолітніми Мороз І.О. та Морозом Л.О.».

Євгенія Вронська поскаржилась на дії Служби у правах дітей у міську прокуратуру. За результатами перевірки прокуратура Луцька внесла подання з вимогою скасувати рішення № 801-1 «Про відібрання дитини в опікуна та про припинення опіки над малолітнім Морозом Л.О.». 04.02.2013 року виконавчий комітет Луцької міської ради, розглянувши протест прокурора, вирішив визнати рішення виконавчого комітету від 21.11.2012 року № 801-1 вважати таким, що втратило чинність.

08.02.2013 року Служба у справах дітей Луцької міської ради прийняла рішення «Про доцільність повернення Мороза Л.О., 15.12.2005 р.н., в сім’ю на виховання». Але станом на 9 липня цього року рішення Служби у справах дітей Луцької міської ради досі не було виконане, а Любомира Мороза не повернули у сім’ю.

Натомість хлопчика направили у «Волинський обласний центр соціально-психологічної реабілітації дітей» у Ковель, «у зв’язку із психологічними особливостями дитини». На думку Євгенії Вронської, посадовці Служби неправомірно діяли в інтересах третіх осіб, намагаючись позбавити її опікунства над дитиною. Заявниця припускала, що її онука вже «запланували» віддати в іншу сім’ю.

9 липня до Уповноваженого Президента України з прав дитини Юрія Павленка та до Генерального прокурора України Віктора Пшонки направили депутатське звернення. У них просили вжити заходів задля недопущення порушень прав неповнолітнього Любомира Мороза, та повернути хлопчика у сім’ю.

Зрештою рішення Служби у справах дітей Луцької міськради було виконане і наприкінці липня хлопчик повернувся у сім'ю.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Наталя Камишникова Показати IP 4 Серпня 2013 13:52
Але це жах. Дитина майже рік була поза сім'єю. Незаконність дій служби у справах дітей визнали прокуратура й міськрада. Півроку з виконанням рішення міськради зволікали. І що, ніхто не відповість?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus