USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

На Волині затримали контрабанду на 15 млн. ВІДЕО

22 Липня 2011 10:12
Ягодинська митниця порушила кримінальну справу за фактом контрабанди в Україну лікарських засобів, вартість яких - понад 15 мільйонів гривень.

Як повідомили у прес-службі Ягодинської митниці, 18 липня близько 6:00 в зону митного контролю митного пункту «Ягодин» з боку Польщі заїхав автомобіль «МАН», що належить польській фірмі «B&M TRANS».

Для проходження митного контролю водій подав товаросупровідні документи. У них було вказано, що він ввозив на митну територію України товар – «лікарські засоби» «Lopinavir 200 mg + Ritonavir 50 mg», в кількості 5 427 кг та вартістю 1 мільйон 906 тисяч 374 долари США. За курсом НБУ – це 15 мільйонів 195 тисяч 707 гривень.

Відправник ліків – компанія з Королівства Нідерланди, одержувач – «Український центр профілактики і боротьби зі СНІДом МОЗ України» у Києві.

Згідно з документами ці ліки вважалися гуманітарною допомогою, їх вартість вказана тільки для митниці, а вантаж не має комерційної цінності.

Проте в частині документів, які надав водій автомобіля, не було згадки про те, що вантаж – гуманітарна допомога.

Відтак митники поставновили, що водій автомобіля, який перевозив товар через митний кордон, подав митному органу документи, «що містять неправдиві дані щодо статусу товару, мети його переміщення через митний кордон України та комерційної цінності».

За цим фактом працівники Ягодинської митниці запровадили справу про порушення митних правил відносно водія, громадянина Польщі.

Товар та автомобіль вилучили.

Окрім того, за цим фактом уже 20 липня порушили кримінальну справу, за ознаками контрабанди – злочину, передбаченого ч.1 ст. 201 КК України.
(Відео - Телецентру «Ковель».)







Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus