USD 39.90 40.20
  • USD 39.90 40.20
  • EUR 39.90 40.25
  • PLN 9.90 10.00

На Волині зловили «контрабандиста-самурая». ФОТО

27 Жовтня 2010 10:15
Митники та прикордонники автопереходу «Ягодин» вилучили у громадянина Польщі 12 мечів та 3 штик-ножі.

Мечі виявились стилізованими копіями японських «катана», а штик-ножі експерти визнали холодною зброєю, - повідомила 27 жовтня головний інспектор зв’язків з громадськістю Ягодинської митниці Світлана Федонюк.

Громадянин Польщі перетинав кордон через автоперехід «Ягодин» за кермом автомобіля «Тойота Старлет». Поляк їхав в Україну у приватних справах, тому обрав для проходження митного контролю зону спрощеного митного контролю – так званий “зелений коридор”.
Проте інспектор митниці все ж таки вирішила оглянути автівку іноземця. І не даремно: спільною знахідкою митників та прикордонників виявились 11 мечів, які знаходились між переднім та заднім сидінням «тойоти», 3 штик-ножа - в багажному відділені автомобіля, 1 малий меч для харакірі - знаходився в ніші для запасного колеса.


Згідно з висновком експертів, мечі є стилізованими копіями японських мечів «катана», виготовленими кустарним способом і до холодно зброї не відносяться. А от представлені на дослідження штик ножі – є справжньою бойовою холодною зброєю, виготовленою заводським способом.
На підставі акту консультації Волинської Торгово-промислової палати, митники визначили вартість затриманих мечів та штик ножів – вона становить 13 090 гривень.
Таким чином громадянин Польщі, використовуючи смугу спрощеного проходження митного контролю, з приховуванням від митного контролю, ввіз на територію України незадекларовані предмети та зброю. Зазначені дії мають ознаки порушень митних правил, передбачених статтями 339, 352 Митного кодексу України.
Громадянин Польщі пояснив митникам: «Я цікавлюсь самураями, з інтернет-джерел дізнався про те, що у Києві є можливість продати копії мечів місцевим любителям самурайської історії». Саме копії, адже іноземець стверджує: він й гадки не мав, що серед копій є справжня зброя…
Автомобіль іноземного порушника українських митних правил вилучено до рішення суду, транспортний засіб оцінено у 13 464 гривні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Лучанин Показати IP 27 Жовтня 2010 10:44
Все це дуже добре, що за державу не обидно. Але чому ж на фото дата 30.08.2008 р.? Так коли ж це сталося?
DexterKiller до Лучанин Показати IP 27 Жовтня 2010 11:32
Влучно підмітив ЛУЧАНИН. Єдина думка що ВН публікує не свіжі новини((((
Любі свині Показати IP 27 Жовтня 2010 13:06
Ні. Просто як купили фотоапарат митники в 2008 році - виставили дату і все - завісло.... А розуму нема занести в майстерню щоб налаштували.Дивує інше - Тойоту оцінили в13 тис.гриваків.Ура митарям!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus