USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Навіщо з волинських дерев знімають кору

26 Листопада 2015 18:34
У селі Бахів масово розкрадають ліс. І роблять це з особливим цинізмом, стверджують місцеві жителі: спочатку зловмисники вдень знімають кору з дерев, а потім вночі зрізають самі дерева.

Про таку зухвалість, що діється у місцевих жителях на очах, а, вочевидь, і лісової охорони, описав у листі до редакції газети "Вісті Ковельщини" мешканець села Бахів.

"За 400-500 метрів перед фермою села Бахова щоденно крадуть ліс. Вдень вибирають потрібні дерева і на висоту 1-2 метри від землі знімають з них кору, а вночі чи пізно ввечері пиляють і вивозять. Раз так нищать, то, можливо, кінець світу наближається? Сьогодні знову "ошкурено" 36 відбірних дерев і підготовлено до пиляння і крадіжки. Все це робиться поблизу дороги в районі водонапірної башти. Не думаю, що цього не знає лісничий", - пише у листі до редакції Василь Т.

Редакція опублікувала фото автора листа з місця події і попросила інженера охорони і захисту лісу СЛпАТ "Тур" Василя Козака прокоментувати ситуацію:

"Розкрадання та винищення лісів сьогодні набуло значних розмірів в наших краях. Багато хто хоче розбагатіти за рахунок лісу. Чого тільки не вишукують тут! Маса народу кинулася сюди в пошуках бурштину, за кілька місяців знищивши сотні гектарів лісу. То тут, то там з'являються групи золотошукачів, і серед них – навіть високі посадові чини. Влада й золото засліплюють людям очі, забирають розум. Волинський "клондайк" не вщухає: ану ж розбагатіємо й ми?"

Також охоронець лісу стверджує, що дійсно неодноразово виявляли випадки зухвальства з боку "заготівельників" лісу.

"Обдирають кору з живих дерев. Неподалік бахівської ферми було виявлено 31 "ошкурене" дерево сосни! "Заготівельникиі" зняли кору до висоти понад 2 метри, і ці дерева приречені на всихання. Заподіяна сума збитків лише в цьому місці становить 58,7 тисячі гривень. Того ж дня крадіїв виявили: з лісу втікали 2 молодих чоловіки на велосипедах. Один згубив мішок з корою", - каже Василь Козак.

Як пише видання, поширюються в селі розповіді, що якийсь спритний ділок відкрив цех з виготовлення субстрату для квітів, куди добавляє кору сосни. За один мішок кори начебто платять 35 гривень, а в Польщі – трохи менше, але в євро. Правда, там приймають кору із сухих дерев.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Крук Показати IP 26 Листопада 2015 19:08
От покидьки
Ас до Крук Показати IP 26 Листопада 2015 22:32
Це вони так тренуються потім з депутатами теж саме зроблять
ФигВам Показати IP 26 Листопада 2015 19:18
Такая вот люстрация... и до деревьев уже дошла.
Тусь В. Показати IP 26 Листопада 2015 19:58
Заподіяна сума збитків лише в цьому місці становить 58,7 тис. грн. Це той мізер про, що повідомили свідомі люди. А скільки знищено лісу і на які суми вкрадено за ці роки... це відомо тільки всевишньому і поважній фірмі СЛпАТ «Тур» ковеля і району. Чому ці питання не піднімають лісники ,які за це отримують зарплати ,а роблять небайдужі мешканці ...?
Аналітик Показати IP 26 Листопада 2015 21:20
Чому про ці ганебні явища повідомляють люди ,а лісова охорона мовчить ??? Тому що все це робиться з їхнього благословіння,а можливо і вони самі . "... Якиїсь два велосипедисти з корою тікали "-, говорить Козак,це брєд сивої кобили. Бензопили ревуть так ,що за лесятків км.чують всі крім глухої лісової охорони ... Кору люди беруть з сухих дерев, а не сиру щоб потім вдома сушити .
Кріс Показати IP 27 Листопада 2015 08:10
Всі ці дії пронизані добротою, толерантністю, розумінням, співчуттям. Так це риси, які притаманні нам українцям.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus