USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Нечистоти на вулицях Луцька – провина самих мешканців?

8 Жовтня 2014 14:06
У луцький водоканал цими днями надійшло чергове повідомлення від жителів вулиці Рівненської про підтоплення. Аварійна бригада виїхала на місце події і в той же день розпочались роботи з прочистки каналізаційного колектора та очищення каналізаційних колодязів, - повідомили у відділі інформаційної роботи міськради.

«Ми відкриваємо колодязь і чистимо колектор за допомогою каналопромивочної машини, яка промиває каналізацію водою під високим тиском та руйнує відкладення мулу і піску, відмиває стіни труб від жирових відкладень, накипу та іржі», - розказав майстер цеху ВКМ Олександр Андрущенко.
Нецільове використання сантехнічного вузла в квартирах призводить, перш за все, до зупинки внутрішньобудинкових мереж каналізації, а далі йде засмічення позабудинкової мережі. В подальшому це стає причиною зменшення прохідності каналізаційних труб і виникнення аварійних ситуацій – через затори труб стічні води піднімаються на поверхню колодязів і відбувається вилив нечистот, що є антисанітарійно і небезпечно.

«За день в диспетчерську службу водоканалу надходить до двох десятків, а часом і більше викликів. Так, лише за минулий тиждень аварійні бригади Луцькводоканалу ліквідували 93 засмічення каналізаційних мереж, серед них 82 засмічення з виливанням стоків на поверхню та 11 випадків повторних засмічень», - говорить начальник диспетчерської служби Мирослава Гресик.

На жаль, це свідчить про низький рівень культури користування сантехнічними приладами, мережею водовідведення. Комунальники наголошують, що каналізація – не сміттєпровід, і в ній не місце харчовим відходам, засобам особистої гігієни, побутовому сміттю, пляшкам, іграшкам та залишкам будівельних матеріалів.

До слова, за місяць до диспетчерської служби КП «Луцькводоканал» надходить від 230 до 420 заявок на ліквідацію засмічень каналізаційної мережі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
лучанин Показати IP 8 Жовтня 2014 18:23
А засмічуе це все понаїхавша б*длота з сіл, яка ще до недавно під кущі гадити ходила
дядько Показати IP 8 Жовтня 2014 19:01
Пішли в д**у ці герої, хапуги..Які тільки думають як на дядька на рваться..грошей трохи зідрать..Магістральні не чистять, не ремонтують колодязі..Пробили кротом. закрили люк і поїхали.А дно з битою цеглою не почистять. Магістральний трубопровід забється, тоді пресуються всі які в нього впадають..Профілактику треба козли робить, а не відомі десятиріччями байки розказувать..Роботяги-хапуги.диспечер, аврійка і вище..приватний сектор рай..каналізація не їхня,.не приймали. в плані не має..Хоч всі знають, без проекту, акту виконаних робіт не вріжуть..Лицевий рахунок є,а от мереж не має..не заплати ..відключать..А байки про бутилки..візьми запхай її в унітаз..попала-козляри самі винні, десь не має люка...
Ввв Показати IP 9 Жовтня 2014 08:05
Лучанам порада,коли визивають комунальну службу щоб почистили колектор з нечистотами,то так само викликайте оператора з волинських новин.Тоді і колектор почистять,ато розказують що стара каналізація і нічого неможуть зробити.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus