USD 38.80 39.10
  • USD 38.80 39.10
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.97

Нігерійські пірати захопили 12 моряків, серед них – українець

24 Вересня 2018 08:14
Пірати біля узбережжя Нігерії захопили 12 моряків швейцарського судна, включаючи працівників з Філіппін, Словенії, України, Румунії, Хорватії та Боснії.

Члени екіпажу були викрадені 22 вересня з судна, яке прямували з міста Лаґос до порту Харкорт, пише Радіо Свобода.

23 вересня Нігерійське агентство морського управління та безпеки (NIMASA) повідомило, що семеро з викрадених були з Філіппін, і ще по одному представникові кожної з інших п’яти вищеназваних країн.

У дипломатичних установах України про викрадення українського моряка поки нічого не повідомляють.

Як пише Reuters з посиланням на компанію-оператора судна Massoel Shipping, швейцарське торгове судно MV Glarus перевозило пшеницю. Корабель вийшов із нігерійського міста Лагос і прямував у південний нігерійський порт Харкорт. На шляху судно взяли на абордаж пірати, викравши 12 з 19 членів екіпажу.

Викрадення на викуп – це загальна проблема для деяких регіонів Нігерії. За останні кілька років було викрадено кількох іноземців в південному регіоні дельти Нігера, що є основним джерелом нафти, яка є основою економіки Західної Африки.

У жовтні минулого року український моряк потрапив у полон піратів біля берегів Нігерії. За кілька тижнів у Німецькій судноплавній компанії Peter Döhle Schiffahrts-KG заявили про звільнення шістьох своїх моряків, захоплених піратами у полон поблизу узбережжя Нігерії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus