USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Німці передали Україні лідера міжнародного наркоугруповання, яким займається волинське УСБУ

10 Червня 2009 13:29
У міжнародному аеропорту «Бориспіль» відбулась екстрадиція лідера міжнародного наркоугруповання, яке свого часу налагодило контрабанду в Україну великих партій наркотиків та психотропних речовин. Про це 9 червня повідомляють «Волинські Новини».
Нагадаємо, що 26 березня у Німеччині у результаті багатоходової спеціальної операції Служби безпеки України з припинення протиправної діяльності організованої злочинної групи, до складу якої входили громадяни України та іноземці, спільно з іноземними партнерами затримано 25-річного громадянина України.
У жовтні минулого року співробітники СБУ затримали у Києві на залізничному вокзалі наркокур’єра, у якого було вилучено понад 3 кілограми амфетаміну. Під час обшуку помешкань затриманого та його спільників вилучено ще півкіло психотропної речовини, 1128 таблеток «екстазі», вогнепальну та травматичну зброю й набої без дозвільних документів.
Служба безпеки України порушила кримінальну справу за частиною 3 статті 305 (контрабанда наркотичних та психотропних речовин, прекурсорів організованою групою за попередньою змовою) Кримінального кодексу України.
Водночас спільно з Федеральним кримінальним відомством (БКА) ФРН, Українським бюро Інтерполу та іншими правоохоронними органами було вжито заходів для встановлення місця перебування лідера угруповання, який переховувався від органів слідства за межами України. З жовтня 2008 року цей громадянин перебував у міжнародному розшуку.
Завдяки тісній співпраці з іноземними партнерами було встановлено, що розшукуваний перебуває у Мюнхені, де його й було затримано співробітниками німецької поліції, – повідомляє сайт СБУ. 
За неофіційною інформацією, до розслідування кримінальної справи щодо цього лідера міжнародного наркоугруповання причетні і фахівці УСБУ у Волинській області.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus