USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Обвал стіни коледжу на Волині: чому місцеві кажуть «пощастило»

9 Серпня 2017 22:17
На Волині обвалилося чотири поверхи стіни Любешівського технічного коледжу. На щастя, минулося без постраждалих. У приміщенні в цей момент нікого не було. Навчальний рік у закладі тепер – під загрозою зриву, передає кореспондент "5 каналу".

Пані Ніна розповідає: не відразу зрозуміла, що відбулося. Почула сильний гуркіт і миттю вибігла на вулицю.

"Я згадую той момент, і мені хочеться плакати. Відчути такий гуркіт.. .І так ніби йде якийсь вулкан, насувалося щось. Відчинені вікна - і все летить", - пригадує очевидиця подій та мешканка сусіднього будинку Ніна Горщар.

Рухнуло відразу чотири поверхи стіни Любешівського технічного коледжу. На першому поверсі будівлі робили ремонт й незабаром там мали відкрити аптеку.

"Аптека почала робити ремонт, і коли почали ставити вікна, мабуть, зачепили якусь несучу стіну чи що. І щось почало всередині труситися. Так люди розповіли. Вони вийшли на вулицю подивитися і тоді почала руйнуватися ця будівля", - розповідає мешканець Любешіва Володимир Медведюк.

У момент обвалу робітників вже не було в приміщенні. Місцеві переконані, якби усе сталося під час навчання - без жертв не минулося б. Тому і кажуть іронічно, мовляв пощастило.

Нині територія коледжу обгороджена, рух транспорту поряд з аварійною будівлею перекритий. На місці чергує наряд поліції.

"Встановлено, що площа завалу становить 8% від цієї будівлі. Це не підпадає під надзвичайну ситуацію місцевого рівня, проте, є ознаки НС об’єктового рівня. Ми на даний момент не маємо письмового підтвердження, чи несе в подальшому будівля загрозу, чи вона може обрушитися", - прокоментував ситуацію начальник Любешівського районного сектору ДСНС Волинщини Віталій Деркач.

То чи відкрили правоохоронці кримінальне провадження за фактом та хто винен у такій надзвичайній події – дізнайтеся у сюжеті:
У коледжі навчається понад 600 учнів. Нині керівництво закладу обмірковує, як адаптувати для занять інші приміщення. Вартість збитків встановлять експерти.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Лучанин Показати IP 9 Серпня 2017 23:27
Більш за все що замість вікон поробили великі вітражі... от і рухнула стіна...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus