USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Очільниця будинку для людей похилого віку обкрадала підопічних.ВІДЕО

1 Липня 2013 09:24
Очільниця будинку для утримання людей похилого віку понад півроку наживалася на їхніх заощадженнях. За жертв обрала найнемічніших.

Банківські картки пенсіонерів шахрайка ховала у своєму сейфі і за потреби знімала все до копійки. Ошукані ж раз на місяць мусили тішитися гроном бананів чи печивом. Хто-зна скільки ще дурила б підприємлива пані старих людей, якби нею не зацікавилася прокуратура, - інформує НТН.

У цих кімнатах нині мешкає двадцять троє осіб. За дах над головою, харчування і невибагливий побут вони віддають більшу частину своїх пенсій. Ще кілька місяців тому шістьом з них - інвалідам - гроші приносила листоноша. Та з ініціативи директорки будинку для людей похилого віку процедуру змінили.

Прокурор Нововолинська Олексій Решетник розповів: «Вона позабирала у них пенсійні картки. Сама їх отримала і використовувала на власний розсуд. Для того, щоби відвести від себе підозри, то на мізерні суми - знімала тисячі - а на 50-100 гривень максимум купувала продукти харчування цим громадянам».

Тривало це понад півроку. Шахрайка збагатилася щонайменше на 10 тисяч гривень.

«Це, перш за все, був шок. Бо постійно ведеться контроль. Велися мною і перевірки відділення, і харчування, і стан підопічних. Це не було відомо. Скарг не було від жодної підопічної особи», - додала директор центру з обслуговування населення Нововолинської міськради Валентина Журавська.

Та ось дивина: щойно знімальна група переступила поріг будинку для старих, про лиху вдачу його очільниці люди заговорили навперебивки.

Пенсіонерка Олена Гаврилюк зазначила: «Вона не давала вийти навіть у коридор. Обзивала. Навіть у вікно не давала подивитися. Каже, ти тюль вимазуєш. Що-небудь, то додому».

«Що не спитаєш - відвернулася і пішла. Не скажеш, на приклад, що я хочу: чи таблетки, чи на вулицю. Не дозволяють мені все. Без пояснень», - додав пенсіонер Василь Маринченко.

Згодом з'ясували - підозрювана в шахрайстві жінка навіть не має відповідної освіти. Тому як обійняла таку посаду - ще одна тема для розмови.

Працівниця прокуратури Нововолинська Світлана Недумова зауважила: «Закінчила лише технікум за спеціальністю промислове будівництво. І працювала все життя за робітничими професіями: контролер, диспетчер, охоронник».

Торік завідувачкою вже цікавилася прокуратура. Навіть дістала догану від керівництва за неналежне харчування підопічних. Утім висновків не зробила - взялася до фінансових махінацій. До речі, коли почула, що запахло смаженим, головних речдоків намагалася позбутися.

«Коли раніше ми лише почали перевірку, завідуюча добровільно видала дві пенсійні картки і певну суму коштів. Але вже коли перевірка продовжилася, аби уникнути відповідальності, підкинула таємно в постіль лежачим ще 4 картки. З пін-кодами, які були написані на окремих аркушах паперу», - додала Недумова.
Нині підприємливу завідувачку звільнили. За місяць-другий завершиться й досудове слідство. Та що жінку ув'язнять - сумнівно. Радше, провадження за фактом шахрайства закінчиться грошовою компенсацією.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus