USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Опікунка задушила 90-річну бабусю

22 Березня 2011 16:47
У одному з сіл Великоновосілковського району Донецької області від рук 54-річної опікунки загинула 90-річна місцева мешканка, що жила наодинці і не мала близьких родичів.

Про це повідомило МАІР.

Як розповів старший слідчий Великоновосілковського райвідділу міліції Сергій Міхайлюченко, про те, що старенька пішла на той світ не зі своєї волі, співробітники міліції дізналися від медиків швидкої допомоги, яких викликали сусіди загиблої. Странгуляційна борозна, виявлена на шиї останньої, явно говорила про її насильницьку смерть.

У розкритті злочину могла істотно допомогти найближча сусідка старенької, оскільки вона доглядала її. Раніше жінка працювала в територіальному центрі соціального обслуговування самотніх і непрацездатних громадян і через службові обов'язки наглядала за бабусею і ще десятьма односельцями. А рік тому пенсіонерка запропонувала їй кинути роботу і за 300 грн. доглядати тільки її, на що та погодилася.

Правоохоронцям опікунка повідомила, що увечері, коли вона принесла старенькій вечерю, та вже була мертва. Жінка припустила, що злочин міг скоїти один з місцевих жителів, що мав судимість за наркотики.

Чотири дні співробітники міліції працювали з жителями невеликого села. Врешті-решт нерви у сусідки не витримали, і вона зізналася в злочині.

З її слів, останнім часом стосунки із старенькою складалися не так добре, як хотілося обом. Обіцяні щомісячно 300 грн. поступово зійшли на 100, потім на 50, а потім і зовсім на зернову частку від паю. На претензії сусідки старенька залишила їй по заповіту земельний пай. При цьому старенька часто вередувала, була вимогливою до роботи, через це виникали конфлікти.

Того дня опікунка викупала підопічну, а увечері вирішила віднести їй вечерю і заразом дізнатися, як вона себе відчуває, оскільки та скаржилася на нездужання. Після приходу сусідки господиня з вередливості вилила на підлогу відро з нечистотами, через що виник скандал. Жінка вирвала з рук палицю, якою її хотіла штовхнути старенька, і штовхнула її. Та впала. Неодноразові спроби підняти господиню успіху не мали, оскільки остання чинила опір. Не справившись з емоціями, помічниця схопилася за хустку, що висіля на шиї бабці, і придушила її. А потім, злякавшись скоєного, побігла додому і розповіла про все чоловікові.

За словами слідчого, підозрювана багато чого не договорює, наприклад, мовчить про те, що того дня вона багатенько випила, та і взагалі, іноді випивала, що, швидше за все, і було однією з причин сварок із загиблою.

Відносно 54-річної селянки порушена кримінальна справа за ч.1 ст.115 КК України - умисне вбивство, вона арештована, повідомив ВЗГ ГУМВС України в Донецькій області.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus