USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Підозрюваний у вбивстві Катерини Литкіної все заперечує. Деталі суду

21 Серпня 2016 12:16
Адвокат підозрюваного у вбивстві неповнолітньої Катерини Литкіної у Нововолинську Віктор Шостак заявляє, що у слідства немає доказів. Сам підозрюваний, студент електромеханічного коледжу неповнолітній Назар, категорично заперечує свою причетність до вбивства. Натомість керівник слідчої групи, що розслідує звіряче вбивство 16-річної дівчини запевняє, що доказів достатньо.

Нагадаємо, ухвалою Нововолинського міського суду підозрюваному 20 серпня обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном на 2 місяці. Про те, як відбувався суд у Нововолинську, пише Наталя Камишникова на сайті Радар.

Публікуємо текст без змін.

Біля будівлі суду на вулиці Гагаріна стоять 5 автомобілів. На другому поверсі горить світло. Кілька хвилин на першу – ночі, ночі! На вході в суд немає охоронця – усе ж таки неділя.

Зате на другому поверсі досить велелюдно.

Начальник слідчого управління ГУ НП у Волинській області, заступник начальника ГУ НП Наталя Пасічник – у білій сукні. Заступник начальника Нововолинського відділу поліції Андрій Литвин – керівник слідчої групи з розкриття вбивства 16-річної дівчини. У синьому светрі, неголений.

Тут-таки його підлеглі та ще один слідчий із Луцька. Представник прокуратури. Ну, і колоритний адвокат Віктор Шостак – колишній колега поліцаїв, працював свого часу в УБОЗі.

На лаві в залі – худорлявий коротко стрижений хлопець у темному спортивному одязі. Це підозрюваний. Поряд – іще досить молода жінка, його мати. Вони напружено мовчать, а от у коридорі й судовому залі жвавий рух.

Поки суддя Орися Ференс-Піжук у нарадчій кімнаті готує ухвалу, правоохоронці перемовляються, кудись телефонують. І намагаються допомогти секретареві судового засідання – якась проблема з комп’ютером, адже весь процес фіксують (аудіозапис).

Нарешті з технікою розібралися. Близько першої години суддя входить у зал і починає зачитувати ухвалу. Зібрано, на думку суду, достатньо доказів, аби неповнолітнього Назара С. взяли під варту. За підозрою у вчиненні вбивства, стаття 115 ККУ.

Хлопець, якому у відділку пізно ввечері оголосили про підозру, свою причетність до злочину категорично заперечує. Наразі він мовчить, а суддя дочитує: під варту на 60 днів, без застави.

Мати кричить: “Він був у хаті, він не винен!” Заходиться несамовитим плачем. Їй викликають “швидку”.

Син мовчить. Його заводять у “клітку”, чекають на конвойний транспорт.

“Швидка” приїздить раніше за машину поліції. Підозрюваного виводять у кайданках. Розпачливий жіночий крик чути на весь поверх.

– У них немає доказів, – каже адвокат. – Мій клієнт сидів удома, грав у різні ігри на комп’ютері. І двоюрідний брат його – грав. Якраз о тій порі.

– Ми зібрали достатньо доказів, – лаконічно сказав мені керівник слідчої групи.

Він і його колеги мріють відіспатися. 8 діб безперервної напруги. На каві й на валідолі.

Перший пішов – у СІЗО.

Але чимало питань іще досі без відповідей.

“Вдарив по голові невстановленим предметом…” Це ж як вдарив і чим, якщо череп розтрощено на 17 уламків.

Нікого не називаю злочинцем. Слідство триває. Щупленький Назар, студент електромеханічного коледжу, сьогодні вперше в житті проведе ніч за гратами.

Під час обшуку в нього вилучили одну річ, походження якої він не може пояснити. Раніше вона була у Каті.



Фото з сайту Нововолинського міського суду

Радар раніше писав, що двоюрідний брат Назара Максим перебуває у Словенії, де мешкає останні 6 років. Йому 16. Назарові 15. Катерині у вересні мало виповнитися 17.

Максим і Назар тієї фатальної ночі 2 серпня ішли з Катею в напрямку терикону третьої шахти. Їх бачили разом. Максиму Катя хотіла віддати якісь диски, малюнки та розпрощатися, бо вже зустрічалася з іншим хлопцем. Тієї ж ночі вона зникла, а з її сторінки Вконтакті хтось уночі видалив листування з Максимом.

Нагадаємо, тіло 16-річної дівчини знайшли у Нововолинську 11-ого серпня близько 6-ї години вечора на териконі поблизу шахти №3.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 19
лучанка Показати IP 21 Серпня 2016 12:35
Зверніться до ворожки. Я серйозно. Коли більше 20 років тому пропав мій батько, вийшов серед білого дня і не повернувся, то через тиждень знайшли ми його мертвого і замордованого у сусідній області. Слідство - то була якась маячня ідіотів. Конкретно про місце, причини і його вбивць нам сказала ворожка.
SS Показати IP 21 Серпня 2016 12:56
Таких вбивць потрібно довічно в тюрьмах утримувати разом з батьками які таких виродків на світ народили і вростили...підліток? Дівчинку замордували д*біли,за таке ******** треба щоб більше таких ідіотів не було
До s s Показати IP 21 Серпня 2016 13:35
Видно по тексту хто ідіот.
ss до До s s Показати IP 21 Серпня 2016 16:57
і по твоїй сімї такий пройдеться,слід залишить. тоді коментар згадаєш і обрадуєшся ти ж християнин
Читач Показати IP 21 Серпня 2016 13:50
То якіж докази? Ментам аби засадити. Ск*ти!
Просто до Читач Показати IP 21 Серпня 2016 14:18
Сидять вот і думають, як ж то бл&ть засадити. Що ти мелиш, створіння неадекватне? Скоєно важкий злочин, який необхідно розкрити... Ніхто не зробив, ще ніяких висновків... Якщо вина буде доказана- то піди і втопи@я , захисник нещасний.
Мати до Читач Показати IP 21 Серпня 2016 14:24
Ти сам скот!! Як би не було доказів в такій ситуації ніхто б не заявляв! Саме такі підлітки і є найбільш схильними до тяжких злочинів!
Захиснику ментів до Читач Показати IP 29 Серпня 2016 22:38
Якраз менти вигороджують Назара. Його вітчим - мент Яша. І адвокат його з тієї ж контори.
Віктор Показати IP 21 Серпня 2016 16:07
Чому ще не почався процес екстрадиції цього Максима зі Словенії??? Він же ш не Зінченко чи Каськів!?!!! Ну, а по-друге, цей Назар розколиться і у всьому зізнається... головне аби у слідства було бажання встановити істину....Зрештою, хай адвокат пояснить хлопцеві, що зізнання пом"якшить вирок.... Чи можливо Назарчик хоче рік дргугий пересидіти і СІЗО, то хай не мріє...... Попаде на "малолетку" -- апустять... На старшу зону те саме... Так шо хай зізнається і вскриє собі вени... П*дло
Віктор Борисович Показати IP 21 Серпня 2016 16:08
Треба добресенько допитати і яка річ Катіна у нього залишилась? Тут ясно що Катя йшла тільки до них то хто б іще ?????? Невже поліцаї не знають своїх прийомчиків щоб признався що і як було?!!Грав ігри в цей час? Має бути не один доказ може це вже після цього він грав , якби не вони то мали б плакати за такою дівчиною адже вона з ними в останнє йшла на зустріч щоб таким подонкам -дебілам, кращими словами не назвеш віддати їхні речі . Сопляки а таке роблять то треба найвищим судом карати і треба звернутись до депутатів ВР щоб змінили покарання за таке а було довічно працювати клято на людей, адже вбивають людей то нехай довічно працюють на людей з 7 ранку до 22 вечора , якщо таке вчиняти !!!!!Мали би захищати мужики дівчат жінок і усіх беззахисних а не таке робити . Треба того хто вчинив до людей привести хай подивиться в очі і стане на коліна перед батьками
Ну до Віктор Борисович Показати IP 22 Серпня 2016 16:25
а варіанти - зійшлась Катя з ними, постояли- поговорили розійшлись і до Каті міг підвалити фіг зна хто інший не розглядається? Ні, звичайно, що ці два під підозрою, але вже стільки днів минуло, а всі тупо вчепились саме в цю версію і головний аргумент, що саме до цих двох хлопців вона пішла на зустріч. Ну пішла, а далі, мотив, обставини, докази?
аяяй. Показати IP 21 Серпня 2016 16:28
А вы просмотрите ВН за последние полгода,что-то часто у нас пропадают 17летние дев.очки
лл Показати IP 21 Серпня 2016 18:40
В нас все як завжди плебеї вимагають крові - нате вам кров. І пофіг що доказів немає.
ss до лл Показати IP 21 Серпня 2016 19:27
о сенатор дайте сімї загиблої 50 000 000 доларів і можливо вони протять вам ваші слова
л Показати IP 21 Серпня 2016 18:43
І і ще одна детадь. Слідство підрзрювало 2 осіб а дії кваліфіковано по 115 ч. 1 а мало бути по ч. 2 ст 115
ще не зовсім свідоми Показати IP 21 Серпня 2016 19:25
Хай малолітній убл*док пояснить джерело походження Катіної речі, яку у нього знайшли. А того СЛОВЕНЦЯ треба якнайшвидше екстрадувати
То й що до ще не зовсім свідоми Показати IP 22 Серпня 2016 16:19
О "майн гот", та джерел походження і пояснень може бути масса, ось тобі "навскидку" три :по- перше Катя сама могла дати йому свою річ в той вечір коли вони зустрічались, що не є доказом того що саме він її вбив, по- друге Катя могла дати йому свою річ раніше, в чому нема нічого дивного, бо вони були знайомі, по- третє цю таємничу річ, спокійнісінько могли підкинутим під час обшуку, бо щось дуже дивно, що в хлопця, який під підозрою, і в якого родичі в правоохоронних органах, якщо вірити ЗМІ і пліткам, збергілась всі дні аж до затримання річ вбитої, бо в такому випадку він і його батьки та родичі- правоохоронці дебіли.
А.А до Лучанка Показати IP 21 Серпня 2016 23:18
Прошу повідомити дані ворожки,маю дуже складну ситуацію.Одна надія на таку людину!!! ДОПОМОЖІТЬ ,можливо хто знаєте до кого зверталася мама Катрусі?напишіть на електронну адресу [email protected]
оксана Показати IP 22 Серпня 2016 07:48
коментар було видалено

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus