USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Пішов з життя волинський краєзнавець

2 Вересня 2012 18:39
1 вересня пішов з життя відомий дослідник нашої історії, знаний в області та за її межами подвижник на ниві музейництва і краєзнавства, дбайливий хранитель і захисник матеріальної та духовної культури волинського краю, директор Торчинського народного історичного музею Григорій Гуртовий.

Довідково:

Григорій Олександрович Гуртовий народився 26 грудня 1924 року в селі Корніївка Запорізької області.

Переживши всі жахи Голодомору на Східній Україні та фашистської неволі у Німеччині, краєзнавець оселився на Волині.
Створивши Торчинський народний історичний музей – перший музей на громадських засадах на Волині, Григорій Олександрович все своє життя віддав справі порятування, дослідження та популяризації нашої історико-культурної спадщини.
Він зібрав і повернув з небуття тисячі безцінних історико-культурних пам’яток українського народу. На експонатах його музею та написаних ним книжках виховалась ціла плеяда самовідданих волинських істориків-краєзнавців.

Частинку свого серця Григорій Олександрович залишив у Торчинському народному історичному музеї.
Колектив «Волинських новин» висловлює щире співчуття рідним та близьким, розділяє біль непоправної.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 12
Оксана Показати IP 2 Вересня 2012 19:09
Унікальна людина була, трагічної долі."Умирають майстри, залишаючи спогад, як рану. В барельєфах печалі уже їм спинилася мить. а підмайстри іще не зробились майстрами, а робота не жде, її треба робить". Світла пам"ять.
Щира УКРАЇНКА Показати IP 2 Вересня 2012 19:24
Земля пухом, цій ЧУДОВІЙ ЛЮДИНІ! ВІН стільки багато зробив для повернення правдивої історії України! Останні очевидці пережитого страхіття у тоталітарній комуністичній ситемі йдуть із життя, а ми не вміємо і не хочемо їх поцінувати. На що будемо ми без них здатні? Благо, їхні книги залишились!
Олександр Показати IP 2 Вересня 2012 19:41
ВЕЛИКА була людина...
Тарас Показати IP 2 Вересня 2012 22:43
вічна пам"ять
Микола Показати IP 2 Вересня 2012 23:04
Григорій Олександрович був святою і безкорисною людиною. Він залишив по собі добрий слід: безліч учнів, прекрасний музей у Торчині, книги про минуле рідної Волині. Збідніла наша земля, порожнішим став маленький Торчин, волинське краєзнавство втратило одного із своїх лідерів. Та допоки живі, ми пам'ятатимемо Вас Григорію Олександровичу.
волинянин Показати IP 2 Вересня 2012 23:36
це була людина з великої букви вічна память йому
Gala Показати IP 3 Вересня 2012 09:25
Вічна пам'ять цій великій Людині......
Лучанка Показати IP 3 Вересня 2012 10:13
Знала цю людину. Чиста, світла душа була в цієї людини,без крихти корисливості.Таких на землі одиниці, світла йому память,а душу хай Господь його оселить, де праведники відпочивають
Руслана Показати IP 3 Вересня 2012 12:33
Світла пам,ять...Чи знайдуться достойні продовжити його справу???
Zozulechka до Руслана Показати IP 3 Вересня 2012 19:57
Такі люди є, на щастя. Але ми назавжди втратили левову частку мудрості й доброти, які без погорди ніс людям Григорій Олександрович( Він до останнього подиху не втрачав цікавості до життя, його не зіпсували різні меркантильні й збайдужілі прояви сьогодення й минулого.Дійсно, жив для людей... Шкода, що не у всіх була змога провести його в останню путь(
Віталій Показати IP 3 Вересня 2012 16:01
По фото видно, що порядний чоловік був. Хай з Богом спочиває.
Олександр Показати IP 3 Вересня 2012 16:25
Світлої пам'яті душі спочилого! Пам'ятаймо Великого сина України.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus