USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Податківці порушили кримінальну справу проти директора заводу на Волині

24 Лютого 2011 17:15
Гендиректора волинської фірми підозрюють в ухиленні від сплати 2,6 мільйона гривень платежів та у замаху на незаконне відшкодування більше мільйона гривень ПДВ.

Про це повідомили у прес-службі ДПА України у Волинській області.

Відносно керівника фірми слідчий відділ податкової міліції Волині днями порушив кримінальну справу. Її порушили за фактами умисного ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах та замаху на незаконне заволодіння бюджетними коштами.

«Правоохоронці не сумніваються – розслідування цієї кримінальної справи додасть достатніх аргументів для судочинства», – йдеться у повідомленні прес-служби волинських податківців.

Консерви «вилізуть боком»?


Податкову декларацію з ПДВ фірми, якій належить один із місцевих консервних заводів, генеральний директор за власним підписом подала до Луцької ОДПІ. Саме із цього документа випливало: ТОВ претендує на відшкодування більше мільйона гривень податку на додану вартість.

Однак, як з’ясували співробітники волинської податкової міліції, законних підстав на отримання коштів з держбюджету фірма не мала: господарська операція, яка нібито давала усі підстави для відшкодування ПДВ, насправді була безтоварною.

Ця сумнівна оборудка виявилася чи не останньою у ланцюгу віртуальних схем, здійснивши які, фірма ухилилася від сплати податків та мита на 2,6 мільйона гривень. Ключ до розкриття таємниці такого масштабного ухилення від сплати податків – імітація вивезення придбаного товару.

Спочатку придбали і завезли в Україну, а потім вивезли назад, бо не змогли розмитнити – це офіційна версія для податківців. Водночас, нібито придбали аналогічне обладнання цього разу не в італійської фірми, а в київської, яка в свою чергу купила лінію у столичного підприємства-банкрута.

Однак сьогодні у податковій міліції знають достеменно: за цим псевдотранзитом, який належним чином облікувався в офіційній звітності, - намір не сплатити до бюджету 2,6 мільйона гривень платежів.

Насправді ж імпортоване обладнання завезли і встановили на підприємстві в одному із райцентрів лише раз. Після усіх оперативно-розшукових заходів та санкціонованого обшуку на консервному заводі – це остаточний висновок податкових міліціонерів.

Знайомі все обличчя…

Як стало відомо «ВН» із достовірних джерел, мова йде про Рожищенський консервний завод ТзОВ «Феміда-інтер», що у свою чергу має стосунок до відомого волинського бізнесмена і депутата Волиньради Василя Столяра.

У четвер, 17 лютого, у приміщення фірми прийшли працівники податкової міліції. Такі дії податківців уже звично називають в Україні «маски-шоу».

Під час «нальоту» на консервний завод у приміщення намагався потрапити адвокат, однак податківці його не пустили, стверджує джерело.

Цікаво, що за тиждень перед цим податківці «завітали» у приміщення на вулиці Ковельській, 2, де розміщений ряд організацій, які теж пов’язують з Василем Столяром.

До того ж, про те, що працівники податкової міліції нещодавно влаштували обшук на одному із заводів у місті Рожище 18 лютого на відео-чаті «ВН» обмовився керівник волинського осередку партії Єдиний Центр Володимир Бондар.

«Наскільки я знаю, вчора (у четвер, 17 лютого – «ВН») на одному з заводів у Рожищі була подібна ситуація», – сказав на чаті Бондар про обшук податківців.

Однак в офісі самої фірми інформацію про ухилення від сплати платежів та замах на незаконне відшкодування ПДВ заперечили.

«Наскільки я змогла дізнатись, це до нас ніякого відношення немає», – прокоментувала інформацію секретарка, яка назватись не забажала.

На прохання передати слухавку комусь з керівництва фірми секретарка пояснила, що нікого з дирекції на місці немає, мовляв керівник фірми за кордоном.

Відмовилась секретарка назвати і прізвище директора.

«Я вам не можу сказати, бо я не знаю. Я тільки другий день на роботі. Я не можу сказати», – пояснила вона.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
платник Показати IP 25 Лютого 2011 07:42
все закінчиться як завжди ,роздасть Вася всім Головам і Генералам по 10 000Є і ПДВ відшкодують,справу закриють,це вже 237 випадок і пока все пучком на ФЕМІДІ.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus