USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92
Відео-чат з Володимиром Бондарем
На відео-чаті з керівником волинського осередку партії Єдиний Центр Володимиром Бондарем у п’ятницю, 18 лютого, йшлося, зокрема, про ситуацію, що мала місце у приміщенні будинку на вулиці Ковельській, 2, у Луцьку. Нагадаємо, тоді, як стверджували згодом працівники цілого ряду установ і організацій, працівники податкової міліції без належних на те підстав понад три години блокували роботу та провели обшук у цих установах. Серед них був і офіс обласного осередку партії Єдиний Центр.

На чат був запрошений також представник податкової міліції, аби користувачі видання могли тримати достовірну і неупереджену інформацію «з перших уст». Проте податківці на чат не прийшли, надіславши свої письмові пояснення.

Частина питань Володимиру Бондарю під час відео-чату надійшла від користувачів «ВН».

ДИВИТИСЯ ВІДЕО-ЧАТ

– Розкажіть про події, які відбувалися 10 лютого, коли вас замкнули у власному офісі?

Я працював в себе в кабінеті – у мене був відвідувач. Відчиняються двері, заходить людина з автоматом в масці. Представилися податковою міліцією, попросили всіх вийти. Забрали мобільні телефони, сказали, що підійде слідчий, який все пояснить.

Працівників усіх структур, які були на поверсі, зібрали в одному приміщенні.

Слідчий зачитав постанову, що у зв’язку із розслідуванням, яке проводяться до однієї з фірм, яка перебуває на поверсі, будуть проводити слідчі дії.
Внаслідок цього, мовляв, просимо усіх зайти в одне приміщення, ви будете обмежені в пересуванні, у спілкуванні по телефону, інших засобах отримання інформації.

– Ви їм повідомили, що не маєте стосунку до фірми, яку ті обшукують?

– Я говорив, що ті площі, які займають політична партія, громадська організація – є власністю Центру муніципальних реформ, які той здає в оренду. Структури, про яку говорив слідчий, тут немає.

Я це під запис сказав слідчому і людям, які там перебували. Але не залежно від цього слідчі дії були проведені, обшук був проведений по всьому приміщенню, переглянули всі папери.

Більше того, на час, коли нам обмежили свободу в пересуванні, люди, які проводили обшук, могли вільно пересуватися по приміщенню.

Що вони там забрали, що вони там підкинули – ми цього, звичайно, знати не можемо. Протягом приблизно двох годин ми не мали можливості слідкувати, що роблять ці люди, як вони себе ведуть.

- Під час обшуку були свідки?

- Так, були поняті. Я не знаю, що це за люди, але вони підписувалися на всіх документах.
Проте правові норми тут не дотримані, тому що, коли була зачитана постанова, і потім нам дали з нею ознайомитися, то жодним словом, жодним чином не було обумовлено, що прокуратура дає підстави проводити обшук саме в приміщеннях, які належать громадським організаціям, політичним партіям.

- А що було вказано?

- Було вказано конкретне підприємство, яке знаходиться в іншій частині поверху. Була там кімнатка з назвою цього підприємства, була вивіска, і, безперечно, слідчі могли пересвідчитися в цьому наочно, якщо вони проводили там слідчі дії.

Проводити слідчі дії в інших 23 структурах, які знаходяться на цьому поверсі – принаймні юридичних підстав, які були зафіксовані в постанові, я не бачу.

Як на мене це нездоровий прецедент. Якщо податкова може прийти в будь-яку установу, якщо, на їхню думку, хтось в цьому приміщенні порушує закон, то, очевидно вони можуть вдертися й у інші установи, провести там обшук. Адже у нас провели не «слідчі дії», а обшук.

В моїй присутності був проведений обшук особистих речей, на що вони без санкції суду взагалі не мали права.

- Розкажіть про цей обшук детальніше.

- Вони прийшли. «Це ваша сумка?» - питають. «Так, це моя сумка». - «Що в цій сумці?» - «Там мої особисті речі». - «Виймайте!» - «На якій підставі?» Вони кажуть: або виймайте ви, аби ми виймемо.

Сперечатися з людьми, які при зброї, дуже складно. Людина змушена була показувати свої речі.

Може, для когось це щось не значне: подивилися, обмежили в пересуванні, але ж нічого не зробили. Вилучили документи в багатьох структур: і громадських, і бізнесових, які знаходяться на поверсі і жодного стосунку не мали до фірми, яка була вказана у постанові.

Діяльність бізнесових і громадських структур, в яких вилучили печатки і документи, призупинена.
Я податкову питав: а нащо ви вилучаєте документи, які не проходять про справі. Ви ж не знали, що такі підприємці і такі структури тут.

А вони відповідають: а ми заберемо, а потім розберемося. Пройшло вже більше тижня, а документи не віддають.

До того дня мені здавалося, що в Україні діє законодавство. Мені хочеться, аби зрозуміли і представники податкової міліції, і суспільство загалом: якщо така ситуація буде продовжуватися, податківці будуть в масках приходити на будь-яке підприємство, вилучати будь-які документи, зупиняти діяльність – то скоро в нас не буде кому платити податків.

Ця ситуація не поодинока. Так звані «маски-шоу» відбуваються в Луцьку кожен тиждень. Я не знаю, яка ефективність такої роботи, але те, що це останнім часом повсякденна практика, – це факт.

- Чи пов’язуєте ви обшук Єдиного Центру з політичною складовою?

- Безумовно, пов’язую. А з чим ще? Не думаю, що це мені хтось мстить за речі якісь особисті. Пов’язати це з бізнесом – я не такий серйозний бізнесмен, і не думаю, що комусь перейшов дорогу.

Серед фірм, в яких вилучили документи, була фірма «Луцькі комунальні системи». Ця структура працює над програмами енергозбереження. Її пілотним проектом був будинок у Луцьку на проспекті Перемоги, 10.

Багато хто знає і розуміє, що внаслідок цього відбувалося. Напевно, комусь не вигідно, аби в Луцьку працювали фірми, які обмежують споживання газу, тепла. В зв’язку з цим, я думаю, і зупинили роботу цієї компанії.

Ще одна причина – тупість наших чиновників, яка іноді переходить всякі межі. Місцевих, я маю на увазі. Іноді тупий чиновник може прийти на місце і не розібратися, що отут закінчується одна фірма і отут починається діяльність зовсім іншої фірми.

На жаль, потім така тупість чиновників приводить до конкретних негативних результатів. Як діяльності окремих бізнесових і політичних структур, так і життєдіяльності суспільства в цілому.

Я звертаюся до керівництва області, і - в межах можливого - до керівництва держави. Якщо така тупість має місце – таких людей треба обмежували в державній роботі.

- Про які саме установи ви говорите?

- Мене цікавить ефективність таких структур. От щотижня відбувається маски-шоу, щотижня проводиться робота, яка обмежує діяльність громадян, фірм, структур… А скільки внаслідок такої діяльності залучено коштів до міського бюджету? Чи є ця робота ефективною?

Чи це просто якомусь дяді в погонах з зірками не сподобалося діяльність тої чи іншої структури, людини? Він прийшов і сказав: «Мені сьогодні закон дав можливість виступати в образі чиновника з палкою – я буду виступати».

А скільки грошей вони реально залучили? Скільки структур знайшли, які нелегально відмивають гроші? Який ефект такої роботи?

Хочу спитати прокуратуру області, яка повинна захищати конституційні права громадян. Податкову області… Скільки вони повернули грошей у бюджет? Може, вони мішками гроші носять, чи, може, вони знайшли структури, які відмивають гроші в такий спосіб?

Такі дії повинні бути крайніми діями. Податкова і прокуратура мають у своєму арсеналі достатньо великий набір функцій, аби дати належну правову оцінку діяльності фірми.

А якщо вже такі дії відбуваються, то вони повинні мати як наслідок не тільки ображених людей, скандал в ЗМІ, а й фінансову ефективність.

- Ви кажете, що щотижня відбуваються «маски-шоу». Про які саме випадки ви ведете мову?

- На скільки я знаю, вчора ( у четвер, 17 лютого – «ВН») на одному з заводів у Рожищі була подібна ситуація. В нас на тому тижні, була подібна ситуація, в «Приватбанку», на «Директорії», в інших установах.

Кожен тиждень приносить «зведення з лінії фронту».

Мені здається, що податкова міліція взагалі оголосила війну власному народу.

В середовищі підприємців ситуація не є найкращою. Адже тільки за останні два місяці ми мали виступи, збурення підприємців. Ми маємо тривогу серед підприємців у зв’язку із введенням нового податкового законодавства. Окрім того, підприємці реально хвилюються через те, що у податкових органів «розв’язалися руки».

- Чи пов’язуєте ви цей випадок на Ковельській, 2, з нальотом житомирської податкової міліції на «Приватбанк»? Відомо, що тоді обшук проводився у зв’язку з бізнес-діяльністю Василя Столяра, який має також бізнес у Рожищенському заводі.

- Я не хотів би зараз коментувати бізнесові справи будь-кого. Думаю, що про це має говорить представник того бізнесу.

Хочу сказати одне: якщо у податкової чи прокуратури є претензії до якоїсь бізнесової структури – хай вони проводять свої дії, обмежувати їх ніхто не збираються. Але, коли рубають ліс - не повинні летіти щепки на людей, які не мають до цього жодного стосунку.

Що ж до самого питання, то я ніяк не пов’язую ці дві перевірки, тому що не маю на це підстав.

Але така методика стала повсякденною. Я не буду приховувати, що коли підприємець приходить в податкову, йому одразу починають розповідати, скільки грошей він повинен сплатити. Незалежно від того, чи проводив він підприємницьку діяльність.

А якщо не заплатиш – то прийдуть такі структури і будуть тиснути. Але в цьому немає об’єктивних причин, а тільки бажання залучити до бюджету стільки коштів скільки сьогодні необхідно діючій владі.

- В коментарі газеті «Хроніки Любарта» заступник начальника управління податкової міліції ДПА у Волинській області Віталій Малий зазначив, що «кожна слідча дія податкової міліції виважена, її доцільність перевіряє прокуратура та санкціонує суд». Податківець «з огляду на низку заяв, що пролунали останнім часом у ЗМІ, зокрема про політичний контекст та неправомірність наших дій», запевняє: «Економічна складова та рівність перед законом платників податків – пріоритети роботи податкової міліції». Ймовірно, податкова цю ситуацію вважає заполітизованою. Як ви можете прокоментувати пояснення податкової?

- Безперечно, тут є політика. Але треба речі називати своїми іменами. Не кожна слідча дія обґрунтована прокуратурою і підтверджена судом.

Жодний прокурор не давав вказівки обшукувати приміщення Єдиного Центру.

Ми звернулися до представників нашої партії у Верховній Раді. Є депутатський запит одного з керівників партії Ігоря Кріля до Генпрокуратури.

Я хочу побачити відповідь прокурора, який буде писати, що він надав дозвіл проводити обшук. Я переконаний, що такого не буде.

Тому ці коментарі податкової, що «ми діємо виключно в рамках закону» є просто «відмазкою», або, кажучи відвертіше, – брехнею.

Податкова сьогодні порушує закон. І я готовий представити і прокурорським працівникам, і суду факти, що по відношенню до партії, громадських організацій, бізнесових структур сьогодні податкова міліція порушила закон і за це вона буде відповідати.

- Ви згадали про підприємство «Луцькі комунальні системи». Раніше ви казали, що спілкуватиметеся з міським головою Миколою Романюком про перспективи термомодернізації у Луцьку. Які результати такої розмови?

- Це не перша розмова з мером щодо можливості застосування теплозберігаючих технологій. Мені імпонує позиція голови в цьому питані. Ми знайшли порозуміння. В нас є плани, аби з березня проводити ширшу роботу в напрямку термомодернізації, залучення коштів у цю діяльність. Йдуть складні, але перспективні розмови з інвесторами. В нас є живий нормальний діалог з міським головою.

- Чи правда те, що причиною зняття вашої кандидатури з мерських перегонів стала розмова-шантаж Клімчук-Столяр-Бондар. За деякими даними, ви отримали цю інформацію після футбольного матчу. Чому послухалися команду царів?

- Жодного шантажу. Я вже говорив про причину свого зняття. І сьогодні вважаю свій вчинок правильним – з огляду на ті події, які відбуваються зараз. Ви бачите, яке розмите середовище, яке могло би бути альтернативою діючій владі і яке мало всі позиції, шанси такою стати.

Жодного тиску і шантажу не проводилося. І я думаю, що і до Столяра не проводилися. Це домисли. Може, комусь так хочеться думати.

Я розумів тоді і розумію зараз, що містом повинні керувати люди, які розуміються на цих питаннях, які знають можливості вирішення питань, що стоять перед містом.

Я запропонував свою програму, свою позицію, я сподівався, що якщо ми знайдемо об’єднання близьких політично за суттю позицій – з тим же БЮТом, Андрієм Козюрою, Богданом Шибою, які мислять схоже, – то ми би могли запропонувати альтернативну позицію.

На жаль, того не відбулося, і я зрозумів, що міським головою буде Микола Романюк. Це було ясно напередодні виборів, і я вирішив: ну що ж – хай тоді Микола Ярославович приходить, хай здійснює свою програму. Хай бере на себе відповідальність і в тому, що він робить, йому треба принаймні не заважати.

- Ви зараз опинилися поза активною політикою. Чи братимете ви участь у найближчих виборах до Верховної Ради?

- Час на все відповіді дасть. А щодо того, що я залишився «поза місцевою політикою»… Я не бачу місцевої політики. Є господарська робота, яку проводять керівники державних чи місцевих установ.

А політики немає. Ну добре, я не представляю найбільшу партію… А де поділася сьогодні «Батьківщина»? Які питання, окрім питання Бандери, відстоює сьогодні «Свобода»? Ті питання, які цікавлять сьогодні людей? Та немає цього.

Мені дивно, що люди, які мають таку довіру людей, сьогодні про цих людей не думають.

Фракція «Свободи» далі за прізвище Бандери думати взагалі лінується. А це партія, яка отримала значну довіру і претендує на ще більшу довіру.

Фракція «Батьківщина» настільки здеморалізована, що ми не чуємо жодних заяв, пропозицій. Де сьогодні ті люди, які пропонували свою позицію в тих чи інших питаннях?

Якщо я пропонував програму з енергозбереження, то я і далі над нею працюю. Ми маємо напрацювання, провели енергоаудит близько 50 будинків Луцька, вибрали чергові об’єкти, працюємо над залученням інвестиційних коштів.

Це не чиста політика, але, на мою думку, політика на місцевому рівні повинна бути пов’язана з актуальними проблемами, які турбують громадян.

Я не хочу сказати, що питання Бандери неважливе, але воно не повинне бути єдиним. Ми повинні думати про майбутнє.

- Чи завершили ви реконструкцію будинку на Перемоги, 10?

- Жодних проблем в нас не було, в нас були робочі питання. Ми провели комплекс робіт, ми нормально увійшли в опалюваний сезон. Були деякі непорозуміння і вони залишаються – з «Луцьктеплом», - але це непорозуміння робочого характеру.

- Чи позначаються ці робочі питання на комфорті людей, що живуть в тому будинку?

- Ні. Вони отримують послугу, платять за тепло на 7% дешевше, ніж в середньому в Луцьку. Послуга якісна. Скарг сьогодні системних немає.

- До речі. Ці нальотчики не стирили фігуру Ющенка, яка була в кабінеті?

- Ні, великих речей не забрали. Щодо менших речей – ми проводимо аудит, що зникло. Поки що ми нічого такого не знайшли. Але сам факт обшуку є порушенням законодавства і за це треба буде комусь відповісти.

- Вас можна залякати податковою міліцією?

- Залякати можна будь-кого. І якщо хтось мені скаже, що не можна залякати, то ця люди або не знає, як лякають, або не зовсім адекватно володіє ситуацією.

Що ж до податкової... Ну от скажіть мені: приходять озброєні люди до вас в помешкання чи офіс. Будуть вони застосовувати зброю чи ні, як вони будуть себе вести – ви не знаєте. Але я не думаю, що це підніме вам настрій.

Я не є підприємцем, не вчиняю якісь дії, що можуть стати порушенням податкового законодавства. Мені в цій ситуації немає чого боятися. Ні я, ні моя родина порушення не робили.

Але якщо діяти по «бєспрєдєлу» - то це залежить від методів і дій, які будуть відбуватися.

Але ніхто безкарно таке робити не буде на Волині. Я маю можливість захистити себе. Але є люди, які таких можливостей об’єктивно не мають: не очолюють політичні партії, не займаються громадською діяльністю, не мають виходу на керівництво області. Як такій людині себе поводити? А такі випадки стали практикою.

До речі, я переконався, що такий орган, як податкова міліція, взагалі не потрібен. Якщо будуть ставитися такі питання про ліквідацію податкової міліції, то я буду просити народних депутатів від ЄЦ підтримати це – їх потрібно ліквідувати як структуру, яка часто діє методами з порушенням закону. Принаймні в мене склалося таке враження.

- Ви спілкувалися з головою облдержадміністрації Борисом Клімчуком і прокурором області Андрієм Гілем стосовно обшуку?

- Я спілкувався з усіма керівниками правоохоронних структур, а також з головою облдержадміністрації Борисом Клімчуком.

Мені не сподобалася позиція прокурора області Андрія Гіля. Я зрозумів, що він не бачить серйозного порушення в тому, що порушуються конституційні права громадян.

Мені дуже прикро, що Андрій Іванович має таку позицію і що прокурорські працівники не вважають своєю функцією відстоювання конституційних прав громадян.

Я буду намагатися вплинути на те, аби прокурор змінив свою позицію - спілкуватимуся з ним, діятиму іншими способами, передбаченими законом. Бо прокуратура повинна в процесі нагляду забезпечувати конституційність процесів, які відбуваються на підзвітній їй території.

Щодо Бориса Клімчука – я попросив його здійснити в рамках його повноважень контроль над дотриманням законодавства. Він пообіцяв це зробити, і я маю надію, що він якось моніторить цю ситуацію.

- Як ви ставитися до того, що Віктор Балога займає посаду у Міністерстві з надзвичайних ситуацій?

- Я мав розмову з Віктором Івановичем з приводу цієї ситуації. До речі, якраз він дав доручення звернутися з депзапитом.

Його наявність в уряді я сприймаю нормально. Віктор Іванович – серйозний менеджер, він займається конкретною прикладною роботою. Надзвичайні ситуації, які на жаль, відбуватимуться в Україні, отримають додатковий струмінь свого вирішення. Ми бачимо багато новацій, які пов’язані з іменем Балоги. Є бачення змінити структурні функції Міністерства з надзвичайних ситуацій – аж до злиття деяких структур в тому числі і Міністерства внутрішніх справ.

Балога займається в уряді не політикою, а професійною фаховою роботою.

- Випадок з податковою міліцією – це влада тисне на своїх і чужих?

Я не знаю, хто для влади чужий, а хто свій. Владу на Волині не можна ідентифікувати, звести в одну позицію.

Влада має декілька виражень. Правоохоронні органи, податкова міліція, прокуратура можуть мати своє бачення щодо певних процесів, які відбуваються на Волині.

Я не сказав, що ми близькі до влади, бо ми маємо свою думку, працюємо над своїми програмами, я і мої колеги ніколи не ходили в строю під певною владою, ми завжди були людьми, які думали.

Я завжди намагався висловлюватися з приводу певних процесів, будучи при владі чи ні, давати їм оцінку, ні до кого не ліз в кишеню і не ставав ні під чию позицію.

Я не сказав би, що ми є лояльними, близькими до влади.

Але тут діє закон стадності: захотілося комусь з керівництва податкової міліції продемонструвати свою силу – він її продемонстрував, не думаючи про наслідки.

Ми далеко не зайдемо, шукаючи там своїх чи чужих. Мені здається, що податкова міліція взагалі не мислить такими категоріями. Вони вважають, що мають унікальне право порушувати закон. Я не впевнений, що їх за це не спитають.

Дивно виглядає, що коли з одного боку виступає Президент при кожній своїй закордонній поїздці, говорячи, що утисків прав і свобод немає. З іншого боку, отакі чиновники допускають утиски прав і свобод громадян.

Я не хочу вірити, що Президент дає вказівку діяти у відповідний спосіб.

Я думаю, що він і його оточення просто таких речей не знає.

І я своїм завданням ставлю донести до нього про такі речі.

Я так розумію, що Президента просто не інформують. Якщо все залишиться так, як є, то у нас діють подвійні стандарти, і про це також доведеться тоді говорити.


- Які заходити, якщо ви вважаєте, що податкова міліція діяла не правильно, треба застосувати до податківців?

- Вибачення – це найменше, що може бути. Був порушений закон по відношенню до людей і структур, і за це є конкретна відповідальність.

І я вважаю, що особи, винні в порушені закону, повинні понести відповідальність згідно з трудовим законодавством. Аж до звільнення тих людей, які приймали відповідні рішення.

- Ви говорите, що податкова на нас налетіла через політику. А ваші політичні вороги в Луцьку чи Києві?

- Я не знаю ворогів політичних. А політичні опоненти є і в Луцьку, і в Києві.

Є люди, які мають іншу точку зору, які працюють в політичному середовищі не так, як нам би хотілося.

А ворогами я їх не вважаю. І вважаю, що в політичному середовищі ворогування немає. Ми повинні опонувати один одному в законний спосіб.

- Є думка, що податкова може наїхати на будь-кого. Тому що чесно і законно робити бізнес в нашій країні не можливо. Чи згідні ви з цим твердженням?

- Якоюсь мірою. Хоча я думаю, що можливо законно робити бізнес. Але завжди залишається можливість, що той, хто робить законний бізнес, може бути в незаконний спосіб позбавлений такої можливості.

І на цьому прикладі ми теж це бачимо. Ми не говоримо, що податкова повелася неправильно щодо людей, проти яких порушена кримінальна справа. Я навіть не знаю, що це за люди, що це за фірма. Я не знаю, є в неї проблеми з законом чи немає.

Ми говоримо про тих людей, які не вказувалися в постанові про обшук: У 23 структур, де проходив обшук, вилучалися особисті речі і все інше.

Ці люди, які працюють законно, були обмежені в роботі. Хто на один день, а хто на два тижні.

Так от, чи можна в такій країні працювати, де податкова може навіть без натяку на незаконну діяльність обмежити тебе в роботі? І робить це, як вона вважає, відповідно до закону і ніякої вини за собою не вбачає.

Чи можна в такій державі працювати, де прокуратура, яка б мала наглядати, аби такі дії були відповідно до законодавства, вважає, що, мовляв, подумаєш, наїхали на одну фірму, це не є серйозне порушення, закриється одна фірма, друга, в нас ж їх багато.

Я не збираюся перевиховувати правоохоронні органи. Давайте кожен буде захищати себе. Але коли ми будемо дивитися, як проходяться по конституційних правах однієї людини – ми завтра не будемо жодною мірою застраховані від такого самого. Більше того, ми спонукаємо, аби завтра ті люди пройшлися і по наших правах, розуміючи, що їм за це нічого не буде.

- Інші організації, де пройшов обшук, вас підтримують?

- Безперечно. Я знаю до десятка організацій, які також оскаржуватимуть ці дії податкової міліції.

- Коли ви стали головою Волинської облдержадміністрації, зі скількома людьми ви перестали вітатися? І не кажіть, що з жодним, бо я знаю принаймні одну таку людину.

- Я, може, не пов’язую це з тим, що я став головою облдержадміністрації. Може були інші причини. Я не рахував людей, з яким вітався до цього і перестав вітатися.

Навряд чи факт мого призначення губернатором став причиною ігнорування когось. Може, та людина не адекватно вела себе по відношенню до мене…

Люди, які мене знають, підтвердять, що я ніколи не намагався припинити з кимось стосунки, отримавши той чи інший статус.

- Як ви ставитеся до захоплення Столяром великої кількості землі в зоні відпочинку поблизу гаражджанських кар’єрів?

- Мені не відомий цей факт. І я не розумію значення слова «захоплення» в цьому випадку. Тому про ставлення моє до нього мені важко сказати.

- Які зараз позиції Єдиного Центру на Волині?

- Партія пройшла свої перші вибори достойно. Набрала майже три відсотки голосів.

Може, це невелика цифра, але така партія, як «Наша Україна», набрала менше чотирьох відсотків. Менше відсотка між нами різниця.

Партія «Фронт змін» набрала трохи більше чотирьох відсотків. А це партії розкручені, які зазначають, що мали успіх на місцевих виборах.

Є території, де Єдиний Центр набрав і 12, і 15 відсотків.

Ми провели своїх депутатів-мажоритарників, на відміну від «Фронту змін», чи «Нашої України».

Тож базового рівня ми досягли.

Будемо продовжувати діяльність, виходячи з тих позицій, з яких ми починали. Тобто об’єднувати коло себе, або брати участь в об’єднані різних політичних сил. Треба схиляти голову і не лише нам, приходити, аналізувати помилки і шукати спільну позицію. Зі структурами, які є близькими політично, ми повинні знаходити домовленості, зближуватися.
Гість відео-чату "Волинських новин" - перший заступник голови Волинської облдержадміністрації, голова Волинської обласної організації Партії регіонів Олександр Башкаленко
Голова політичної ради партії «Наша Україна» Валентин Наливайченко 12 жовтня був гостем прямого ефіру інтернет-телебачення «Волинських новин» поспілкувався з читачами…
Кандидат на посаду луцького міського голови, депутат Волинської обласної ради, очільник партії Єдиний центр на Волині Володимир Бондар сьогодні, 11…
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus