USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Податківця-хабарника кинули за грати на 5 років

26 Січня 2010 16:19
Податківця, якого влітку минулого року затримали під час отримання хабара, засудили на 5 років позбавлення волі. 
Про це розповів начальник регіонального відділення внутрішньої безпеки управління внутрішньої безпеки ДПА України Олег Власюк.
Нагадаємо, що влітку 26 червня 2009 року на проспекті Волі в Луцьку затримали під час отримання хабара в розмірі 2000 гривень одного з керівників підрозділів ДПА України у Волинській області.
Його засудили до 5 років позбавлення волі та позбавлення права обіймали посади в правоохоронних органах на 3 роки і конфіскацією всього майна.
Його спільника і підлеглого засудили«умовно» на 5 років, з забороною обіймати посаду в правоохоронних органах протягом трьох років.
Горе-податківець вимагав від підприємця гроші, за гарантію того, що податкова інспекція не буде застосовувати до нього штрафні санкції. Підприємець сам звернувся до відділу боротьби з корупцією в органах ДПА у Волинській області. Факт одержання грошей задокументували.
Як розповів начальник регіонального відділення внутрішньої безпеки управління внутрішньої безпеки ДПА України Олег Власюк, податківець в той час перебував на лікарняному та виправдовувався, що ніби то позичав кошти на лікування.  «Ця подія на території України неординарна. Ми встановили причетність декількох працівників податкової до цієї справи. Встановлено, що це діяла група, яка систематично об’їжджала торгівельні заклади і, так би мовити, диктувала свої умови», - пояснив Власюк.
Група за словами Власюка приїхала на Волинь з Рівного у 2000 році, коли було невиконання плану та не вистачало в області фахівців. «Вони почали набирати собі тих, з якими працювали раніше та зайняли всі ключові посади. На сьогодні багато хто розрахувався, пішов в інші області працювати», - каже Власюк.
Нині податківці чекають розгляду ще однієї справи про податківця, якого затримали на отриманні хабара. Слухання відбудеться наступного місяця. Горе-податківець виявився керівником одного з підрозділів Володимира-Волинського. Його затримали у власному кабінеті під час отримання хабара в розмірі 5 тисяч гривень.
Податківець за словами Власюка займався здирництвом та сам визначав терміни актів перевірок. Після затримання він написав явку з повинною. 
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus