USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Подробиці аварії на центральному водогоні Ковеля

28 Березня 2014 09:44
Адміністрація Ковельського управління водопровідно-каналізаційного господарства «Ковельводоканал», яким керує Юрій Рибачок, повідомила населення через мас-медіа про те, що стався прорив центрального водогону міста діаметром 400 мм на вулиці Липинського. І це – на четвертий день (!) після того, як трапилась масштабна аварія, яка не ліквідована й досі.

У зв’язку з тим, що ліквідація аварійної ситуації потребує заміни частини водопроводу, знижено тиск у водопровідній мережі центрального водогону міста та мікрорайону «Черемушки». На «Ковельводоканалі» кажуть, що відновлювальні роботи триватимуть до кінці тижня.

Нагадаємо: зі слів начальника відділу комунального господарства Ковельського міськвиконкому Олександра Балака, аварія сталася з вини приватної особи, яка незаконно здійснювала тут будівельні роботи. Ігнорування забудовником письмового припису контролюючої служби призвело до руйнування системи водопостачання.

Місцевий житель, який не назвався, показав журналістам будинки на вулиці Липинського, які, як не дивно, збудовані на… центральному водогоні, а також місце, де стався порив – біля дверей нового гаража. У будинку, що поруч, як стверджує він, проживає керуючий справами виконавчого комітету Ковельської міської ради Володимир Бойко.

«Але після аварії Бойко не дозволив тут копати», – говорить співрозмовник.

Тож комунальники змушені робити так звану «обводку», тобто мають прокладати новий водогін – пластмасову трубу діаметром 300 мм – прямо по проїжджій частині вулиці Липинського.

«Ну, а що робити? Уже давно треба було «виносити» цю трубу, міняти, бо проклали її ще у 1968 році. Втім, у нас, як за «совєтів»: як прорве, тоді тільки беремося за роботу», – нарікає чоловік на безгосподарність влади.

А десь три, чи чотири роки тому на сусідньому з Бойком подвір’ї трапився перший порив водопроводу.

«Тоді Тищук був при владі (колишній начальник «Ковельводоканалу» Степан Тищук). Він приїжджає і каже: «Яка с..ка тут хату побудувала? Хто дозволив?» А хазяїн тої хати приносить документи, показує, а там підписи – його, Тищука Степана Павловича, і архітектора жінки (головний архітектор міста Людмила Мурай). Він махнув рукою, матюкнувся. Ото тут прорвало під фундаментом будинку, який на той час зводився. Вони тоді «залатали». Тут ніхто з тих людей не винуватий. Влада ж надала дозвіл будуватися», – розповідає місцевий житель.



На запитання про те, що біля цього крайнього будинку «стоїть» вода, яка затопила сусідні будиночки садівничого масиву «Дружба», говіркий чоловік повідав про значні обсяги грунту, якого сусід-господар навіз, аби вимостили свою територію.

Хто ж буде відповідати за масштабну аварію центрального водогону на вулиці Липинського? Ліквідація її наслідків здійснюється за чималі кошти міської громади, чи за кошти тих посадовців, дії яких й призвели до надзвичайної ситуації?
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 28 Березня 2014 14:19
Цікаво жити і в один день під землю провалитися. То ходив за дозволом на будівництво, а тепер що, дякувати ходити будеш.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus