USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Пограбований банк можуть позбавити ліцензії

17 Травня 2010 15:50
Троє чоловіків, яких затримали за підозрою у скоєнні розбійного нападу на одну з луцьких філій банку «Фінанси та кредит», написали явку з повинною.

Начальник головного управління МВС у Волинській області Іван Прошковський на прес-конференції повідомив про подробиці справи.

Пограбування сталося 13 травня близько 10 години ранку, а вже о 17.15 було затримано двох підозрюваних. Наступного дня був затриманий і третій співучасник злочину.

З’ясувалося, що розбій скоїли мешканці Луцька: 23-річний Володимир П., 35-річний Сергій К. та 31-річний Юрій С. Один із них уже мав судимість за розбійний напад.

Пограбування було скоєне до інкасації. Двоє людей зайшли до приміщення банку в медичних масках та трикотажних рукавицях. Третій співучасник був на вулиці.

Один зі злочинців, погрожуючи ножем перестрибнув через касову стійку і вкрав гроші з шухляди столу. Злочинці вкрали 17 651 гривню, 1400 доларів США та 1540 євро.

На стійці залишився відбиток кросівка. Тож коли підозрюваних затримали, провели ідентифікацію відбитків взуття.

Як повідомив Прошковський, затримані уже написали явку з повинною. Проти них порушено кримінальну справу, за яку їм «світить» до 12 років позбавлення волі.

Крім того, Іван Прошковський повідомив, що розглядаються правові підстави для порушення адміністративної справи проти керівництва самого банку. Оскільки були порушені технічні умови.

«Це відділення відмовилося від державної служби охорони. Пограбування сталося за хвилину 40 секунд. І хоч працівниця одразу ж натиснула кнопку виклику, та приватна охоронна фірма прибула лише через чотири хвилини.

Крім того, якби у відділенні всі технічні умови були виконані відповідно до норм, такого б пограбування не сталося. Касова стійка не повинна була бути відкритою, щоб через неї можна було перестрибнути», - зазначив начальник УМВС.

Прошковський зазначив, що подібна недбалість банківського керівництва могла призвести й до трагічніших наслідків.

А прокурор області Андрій Гіль повідомив, що, можливо, буде внесене подання до Нацбанку про позбавлення цієї філії ліцензії на ведення банківської справи.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
дідо Показати IP 17 Травня 2010 19:04
менти обнагліли...тепер коли тобі голову розібють,то ти будеш винний,бо немав шлема та УДО... на вулицях абсолютно відсутні патрулі...якби у районі кожні тридцять хвилин проїзджали ППС, то б такого не було...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus