USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Породілля померла від пневмонії. Дитину врятували

23 Листопада 2009 11:16
На території Волинської області за вихідні побільшало смертей від пневмонії – на сьогодні їх налічується 16. Зокрема, черговою жертвою пневмонії стала породілля. Про це 23 листопада йшлося під час наради під головування першого заступника голови Волинської ОДА Віталія Заремби, – інформує репортер «Волинських новин».
Заступник волинського губернатора Святослав Кравчук додав, що дитину, на щастя, вдалося врятувати. Головний державний санітарний лікар Волинської області Наталія Янко зауважила, що від початку епідемії на грип та ГРЗ захворіло понад 58 тисяч волинян, 3 тисячі 036 були госпіталізовані. Наразі одна тисяча 837 виписані. Додамо, що за словами Янко, від пневмонії у Луцьку померло двоє осіб. Вона нагадала, що каліфорнійський грип був підтверджений у дівчинки, що відпочивала у санаторії «Турія», та молодика із Любомльського району. Решта зібраних матеріалів аналізів хворих перебуває на огляді у санстанції.
Наталя Янко додала, що ця епідемія грипу відрізнялася від попередніх, приміром, тим, що у минулі роки пік епідемії припадав на січень-лютий і частину березня, а нинішня стартувала наприкінці жовтня. Також вона коротко розповіла про перебіг нинішньої хвилі епідемії. Так, епідеміологічний поріг перевищував розрахунковий в 1,4 і більше разів у чотирнадцяти районах області. Проте з 11 листопада спостерігається поступове зниження захворюваності. З огляду на це, рішення про продовження чи припинення карантину, має прийматися при розгляді кожного окремого випадку. Вона додала, що ситуація в області залишається напруженою лише у Луцькому районі. Зауважимо, що карантин наразі продовжений у містах Києві та Дніпропетровську, а також на Закарпатті.
Наталя Янко розповіла, що під час цієї хвилі епідемії грипу мобільними групами санстанції було перевірено 3 тисячі об’єктів не залежно від форм власності, котрі могли б стати скупченням людей. Зокрема, порушення були виявлені на 1 тисячі об’єктів. Було накладено 350 штрафів та винесено 65 приписів про тимчасове припинення діяльності на час епідемії. Близько 100 чоловік були усунені від роботи.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Юка Показати IP 23 Листопада 2009 14:26
аж мурашки пішли по шкірі від інформації про породіллю. ой як важко тепер прийдеться її близьким та рідним, співчуваю. тішить єдине, що вдалося дитину врятувати, заради якої потрібно жити, працювати і боротися з усіма труднощами.
*** Показати IP 24 Листопада 2009 22:52
шо тут має тішити??? жінка могла б ше дітей народити,а тепер її не вернеш...
""" Показати IP 28 Листопада 2009 10:20
Такі випадки непоодинокі по Україні, на жаль......

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus