USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

У Луцьку від пневмонії померла 5-річна дівчинка, в якої підозрювали COVID-19. Відео

19 Червня 2020 17:07
16 червня у Луцьку померла від пневмонії 5-річна Вікторія Смаль, у якої підозрювали COVID-19. Дівчинка померла в результаті зупинки серця, проте ховали її в закритій труні та герметичному пакеті, адже підозрювали коронавірус. Лише після похоронів батьки дізналися, що діагноз не підтвердився.

Про це йдеться у Skype-інтерв'ю з батьком померлої дівчинки на телеканалі Аверс.

Вікторія три дні перебувала у інфекційній лікарні. Дівчинка померла 16 червня, поховали її 17 червня.

Батько дівчинки Сергій Смаль розповів, що перші ознаки хвороби проявились 11 червня, у дитини піднялась температура до 37,4. Наступного дня температура трималась у межах 37-38 градусів, батьки намагались збити температуру, проте вже за годину вона поверталась до попереднього рівня.

Через день у дівчинки температура піднялась до 40 градусів, батьки викликали швидку. Дитину госпіталізували в інфекційну лікарню з болями у животі та високою температурою.

Читайте також: «Дитина згоріла за три дні». Батьки 5-річної лучанки, яка померла від пневмонії, розповіли подробиці трагедії

Лише згодом їй зробили рентген, на якому побачили, що легені критично уражені. Смерть дівчинки наступила в результаті зупинки серця, проте батькам повідомили, що контактувати з дитиною зараз вони не можуть, адже в неї також підозрюють коронавірус.

Похорон відбувався за протоколами МОЗ для хворих на коронавірус: тіло було в герметичному пакеті, труна – закрита, а всі присутні одягали захисні костюми.

Батько каже, що в довідці про смерть був вказаний діагноз «двостороння негоспітальна пневмонія» а навпроти пункту COVID-19 стояв знак питання. Лише після похоронів по телефону батькам повідомили, що діагноз не підтвердився. Проте результатів тестів батьки на власні очі досі не бачили.

Подробиці – в інтерв'ю батьків дівчинки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 12
Бляха Показати IP 19 Червня 2020 17:34
Не роздувайте Для чого лякати людей!!?? Зараз всі рвонуть в лікарню .... Люди і раніше померли Чому не говорять скільки народилось
Справедливість до Бляха Показати IP 19 Червня 2020 21:05
Ніхто не лякає, а кажуть правду,щоб інші бачили як лікують в таких лікарнях і яка є халатність і некомпетентність лікарів. Якби ще в суботу зробили рентген,то дитина була б жива,бо почали б лікування. Це значить,якщо ти попадаєш на вихідні в лікарню,то шансів вижити мало. Молодці батьки,що висвітлюють правду, може тоді будуть зміни коли лікарі будуть знати,що це не зійде з рук їм! Взагалі в прокуратуру треба подавати на цю лікарню, вже не один відгук читала,що там не лікують :(
Бляха муха Показати IP 19 Червня 2020 18:36
Дійсно, писати таку епатажну назву, ЗНАЮЧИ, що діагноз не підтвердився. А скільки від сніду вмерло за цей час? А від туберкульозу? А від аборту? Наших знайомих дідусь помер від старості, навіть не кашляв, прописали корону. В італії кажуть доплачували по 3000 євро щоб родичі дозволили покійним прописати смерть від корони. Як же це бридко.
! Показати IP 19 Червня 2020 20:57
Не страшно? Та що ви, що страшніше коронавірус, байдужі чи то не компетенті лікарі, чи те, що дитя за три дні згоріло. Ні, не робіть шуму, гучна назва, то давайте ходити і цілуватися по вулиці один з одним. Розумний писака буде до тих пір, поки сам не опиниться в подібній ситуаціі!
Юлія Показати IP 19 Червня 2020 21:33
Дуже співчуваю батькам. Це жахлива трагедія. Обов‘язково треба розібратися в причинах, думаю результати розтину розкажуть більше. Все таки потрібно дотримуватись правил карантину, не відвідувати місця скупчення людей, хоча це вже все дуже набридло. Сподіваюсь батьки не замкнуться у собі, знайдуть сили і бажання жити далі. Тримайтеся!
Медик Показати IP 20 Червня 2020 00:37
Рентгенту... Вивчіть слово РЕНТГЕН!!! Неуки Як нема поняття про що говорите, то не меліть
Юля Показати IP 20 Червня 2020 02:04
Люди у вас є хоть щось людяне????!!!!Як можна писати в коментах про заголовок і про те, що тест не підтвердився!!!! Це крик душі батьків, що переживають таке страшне горе до кожного з вас, що спасати нікому і невідомо від чого!!!!! Що дитя задихалось під кисневою маскою, а згодом під апаратом!!!! ТО НАПЯЛЬТЕ МАСКИ І ПАМ'ЯТАЙТЕ, ЩО ТЯЖКО ДИХАТИ НЕ ВАМ В МАСКАХ, А ТИМ, ХТО ЗАРАЗ В ЛІКАРНЯХ!!!!
Анонім Показати IP 20 Червня 2020 08:45
ОДНОЗНАЧНО!!!!! ХАЛАТНІСТЬ ЛІКАРІВ. ТАКИХ ОБОВ'ЯЗКОВО ПОТРІБНО ПРИТЯГУВАТИ ДО ВІДПОВІДАЛЬНОСТІ І ПОКАРАТИ!!!
Мілана Показати IP 20 Червня 2020 11:19
В час пандемії, особливо там де є інфіковані, завжди має працювати і рентген, і викликатись лікарі, та вестись нагляд. ГАНЬБА ЛІКАРСЬКІЙ БАЙДУЖОСТІ!!!!! Хай до кінця ваших днів ваша совість незнатеме спокою за ваше неохочення, щось зробити. А ЦЯ Б ДИТИНА МОГЛА Б ЖИТИ!!!!!
Лучанка Показати IP 20 Червня 2020 20:57
Лікарі для того, аби написати: «підозра на коронавірус», встановити коло контактних осіб, передати «статистику», а далі- хоч вмирайте!
Сергій (тато Віки) Показати IP 21 Червня 2020 12:43
Ми з дружиною домоглися щоб і нам зробили тести ПЛР. В неділю о 12 год. надіслали офіційні результати з висновком « негативні». Невже три тести ПЛР і крові на імуноглобулін М хибні? Запевняю про халатне відношення лікарів обласної інфекційної лікарні. Прийнявши пацієнта на стаціонар не провели дослідження і не призначили правильне лікування. За іронією долі пишу цей пост в день батька і день медичного працівника.
Люда Показати IP 25 Червня 2020 22:56
Як це? Тато : "..як би претензій не маю" і мама: "...вони нічого не зробили на вихідних..НІЧОГО"??? Мають бути претензії!!! Заява в поліцію, робити розтин, бо якщо це не Ковід то що? Якщо дитина померла через халатність , винні мають бути покарані!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus