USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Пожежа вже охопила половину артскладів біля Балаклії, поранено жінку

23 Березня 2017 17:36
Пожежа і вибухи, які цієї ночі почались на складах боєприпасів біля Балаклії Харківської області, вже розповсюдились на половину території об'єкту. Поранення отримала жінка.

Про це інформує Українська правда.

Зі слів прем'єр-міністра Володимира Гройсмана, пожежа охопила близько 50% території. Припускає, що пожежа може тривати ще щонайменше 7 днів.

При цьому голова уряду наголосив, що це лише попередні дані і повністю оцінити масштаби події можливо буде тільки після того, як впаде інтенсивність вибухів.

Стосовно причин, які привели до детонації, Гройсман розповів, що на сьогодні є кілька версій - від диверсії до недбалості. До слова, нагадаємо, що в РНБО вибух на військовому складі у Балаклії пов'язують з диверсійно-підривною діяльністю Росії.

Тим часом, унаслідок вибухів на військових складах у Балаклії на Харківщині постраждала жінка. Про це йдеться у повідомленні поліції Харківської області.

«54-річну постраждалу із осколковим пораненням у скроню доставили до місцевої лікарні», – йдеться у повідомленні.

За словами головного військового прокурора України Анатолія Матіоса, перед тим, як стався перший вибух на складах з боєприпасами біля Балаклії, було чути гул безпілотного літального апарату.

Нагадаємо, вночі 23 березня почалися вибухи на складах зберігання боєприпасів, розташованих неподалік від міста Балаклія Харківської області. На арсеналі площею 368 га зберігалося 138 тисяч тонн боєприпасів.

За словами глави Міноборони Степана Полторака, була оголошена евакуація жителів з 5-кілометрової зони, згодом зону евакуації збільшили. У цілому, евакуювали близько 20 тисяч мирного населення. Постраждалих серед військових ЗСУ немає.

Місто Балаклія відключено від газопостачання. Тимчасово призупинений рух залізничного транспорту. В прилеглих до місця події районах заборонений рух автомобільного транспорту.

«Украерорух» тимчасово закрив небо в радіусі 40 км від місця надзвичайної ситуації на Харківщині.

Державна прикордонна служба України посилила охорону східної ділянки кордону в зв’язку з надзвичайною подією.

Через пожежу на складах з боєприпасами на Харківщині порушені два кримінальних провадження – за фактом диверсії та імовірної службової недбалості.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Фигвам Показати IP 23 Березня 2017 18:47
"пов'язують з диверсійно-підривною діяльністю Росії" - да кто бы сомневался! А с учетом того, что эти склады уже горели в 2015г., то можно смело утверждать, что вся охрана там - агенты Путина! Которую он лично назначает...))))
----до фигвам Показати IP 23 Березня 2017 19:26
Д*рьму слова не давали...
Д о Фигвам Показати IP 23 Березня 2017 21:11
Ні мабуть планували провести інвентаризцію.Горять завжди перед інвентеризацією КРУ.З 1991 по 2005 не горів не один.А потім почали горіти як по розписанию.Шановні українці готуйте ЄВРО щоб закупити хоча б 138 тисяч тон це приблизно 3 міліони снарядів у Польщі,Угорщині,Болгарії,Румунии.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus