USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Правоохоронці виявили підпільний цех по виробництву горілки. ФОТО

1 Вересня 2012 11:52
Підпільний цех, де виготовляли фальсифіковану горілку викрили правоохоронці на Волині. До незаконного розповсюдження спиртного були причетні і волиняни

Про це повідомили у СЗГ УМВС в області.

Так, під час відпрацювання у Луцьку та Луцькому районі в селі Рованці затримали автомобіль марки «ІВЕКО». Проводячи огляд транспортного засобу, правоохоронці виявили та вилучили 106 ящиків (2120 пляшок) горілки «Пшенична» вітчизняного виробництва з марками акцизного збору.

У міліціонерів виник сумнів щодо походження товару, тож продукцію передали на експертизу. Згідно з висновком експерта, вміст пляшок не відповідає вимогам ДСТУ, а марки акцизного збору – тим, що перебувають в офіційному обігу.

За фактом транспортування стосовно водія автомобіля слідчий управління УМВС в області порушив кримінальну справу за статею 204 - незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів.
Окрім того, під час проведення обшуків за адресами фігурантів та покупців спирту вилучили 30 ящиків (а це 15000 пачок) цигарок із ознаками підробки виробництва України, Білорусії та Молдови, 100 літрів спирту, порожні пляшки горілки «Пшенична», насос та шланг для зливу спирту.

Провівши ряд оперативно-пошукових заходів, працівники міліції встановили місце виготовлення фальсифікованої продукції – спиртогорілчаний завод в одній із центральних областей України.
«Це підприємство мало ліцензію на виробництво такої продукції, однак документом передбачався випуск незначній кількості. Таким чином був виявлений підпільний цех. Під час обшуку на спиртогорілчаному заводі вилучили 40 тисяч пляшок горілки з підробленими акцизними марками, три тонни спирту етилового, близько п’яти тонн суміші для виготовлення горілки, обладнання на мільйон гривень (лінія для розливу, маркування та коркування алкогольних напоїв), скляну тару, корки, етикетки, марки акцизного збору, контейнери, плівку для пакування та піддони під ящики. Опитали більше 20 осіб, котрі працювали в цеху і підтвердили факт виробництва горілчаних виробів сумнівної якості», - розповів начальник УДСБЕЗ в області підполковник міліції Володимир Білоус.
Вилучену продукцію перевезли на Волинь, де зберігається у відповідних складах під охороною.

«Головне, що нам вдалося не допустити реалізації фальсифікованої горілки в роздрібній торгівлі, адже це може призвести до тяжких наслідків, як-от отруєння громадян», – переконаний Володимир Теодорович.

Нині правоохоронці проводять слідчі дії і встановлюють інших осіб, причетних до «фальсифікованого» бізнесу.



Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Чеширский Кот Показати IP 1 Вересня 2012 12:02
Теперь всю водку менты продадут.
небайдужа Показати IP 1 Вересня 2012 17:29
Або вип ють!!!
tyhiy Показати IP 1 Вересня 2012 19:51
.добре вже те що ти її не випила
Нарколог Показати IP 3 Вересня 2012 05:03
Закрити та замість води давати їм власноруч виготовлене пійло.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus