USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Прокуратура відкрила провадження щодо знищення графіті часів Євромайдану

3 Вересня 2017 20:27
Київська місцева прокуратура N6 відкрила кримінальне провадження за фактом знищення графіті, на фасаді будинку по вулиці Грушевського під час Революції гідності.

Про це повідомила речниця прокуратури міста Києва Надія Максимець у Facebook.

«Так, наказом Міністерства культури України N869 від 15.10.2014 року місце бойових дій та масової загибелі громадян в районі вул. Грушевського у місті Києві під час акцій протесту у лютому 2014 року віднесено до об’єктів культурної спадщини, пошкодження чи знищення яких тягне за собою кримінальну відповідальність», - сказано у повідомленні.

Наразі інформація про правопорушення внесена до ЄРДР за ст. 298 КК України (Нищення, руйнування чи псування пам’яток історії або культури)

Нагадаємо, у Києві із фасаду магазину люкс-меблів "Емпоріум" на вулиці Грушевського зникли відомі графіті із зображенням Тараса Шевченка, Лесі України та Івана Франка, які були нанесені під час Революції гідності.

Про це повідомила журналіст Тетяна Висоцька на своїй сторінці в Facebok.


Керівник магазину Ігор Доценко в коментарях під постом назвав ці графіті "типовим стріт-артом, який час від часу видаляють комунальні служби". Він також запропонував бажаючим купити на ринку продукцію з таким самим зображенням.

Як відомо, графіті з зображенням Тараса Шевченка, Івана Франка та Лесі Українки з'явилися на фасаді магазину "Емпоріум" під час Революції гідності 2013-2014 років.

Тим часом, Прокуратура розпочала кримінальне провадження за фактом знищення графіті часів Революції гідності на фасаді будинку на вулиці Михайла Грушевського у Києві. Про це повідомив генеральний прокурор Юрій Луценко на своїй сторінці у Facebook.

Голова Українського інституту національної пам'яті Володимир В’ятрович у своєму дописі у Facebook зазначив, що графіті на вулиці Грушевського у Києві були пам'яткою історії – їхній статус закріплений наказом Міністерства культури.

"Їх знищення є злочином і підпадає під дію ч.2 ст 298 кримінального кодексу – умисне незаконне знищення, руйнування, пошкодження об'єкту культурної спадщини або його частини – штраф до 2350 гривень або обмеження чи позбавлення волі до 3 років з можливою забороною обіймати певні посади чи діяльність," – зазначив В’ятрович.

«Бізнес вандалів з «Емпоріума» найближчим часом ретельно перевірять усі державні контролюючі органи», - додав генпрокурор.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Хлоп Показати IP 3 Вересня 2017 21:05
Коли вже в нас країні будуть думати не про графіті а про підняття економіки? Все їм не так - то Кіровоград не підходить, то Дніпропетровськ... а жити ху....во як Кіровограді, так і в Кропивницькому.
123 Показати IP 3 Вересня 2017 21:31
«Бізнес вандалів з «Емпоріума» найближчим часом ретельно перевірять усі державні контролюючі органи», - додав генпрокурор. Взагалі якісь радянські методи впливу...
Всезнайко Показати IP 3 Вересня 2017 21:34
Бачу, що живу в справжній "Стране дураков"...
Анатоль_ Показати IP 3 Вересня 2017 22:15
Нє, я в шоці! Чого мовчать Президент та Гройсман шо псують символи Майдану та Революції Гідності?
Андрій до Анатоль Показати IP 3 Вересня 2017 23:54
Шоколадний, Гройсман, Аваков, Сєня (куля в лоб) який "злиняв" і Ко... мовчать, бо Майдан, як і його символи, їм потрібні були лише для того, щоб вони були зараз при владі. Ось і вся казка. Ось того, по сьогодняшній день не знайдені "стрілки" з Майдану (бо стрілки були свої і їх ніхто і не збирався шукати)..

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus