USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Радіоактивну воду з «Фукусіми» зливають у море

5 Квітня 2011 12:49
Компанія-оператор аварійної АЕС «Фукусіма-1» TEPCO у вівторок, 5 квітня, приступила до зливання в море радіоактивної води.

Всього в море, як оголосили раніше представники TEPCO, планується злити з аварійної АЕС 11,5 тисячі тонн води. Операція, як очікується, займе близько двох днів, передає «ТСН».

Зливання води, пояснила компанія-оператор АЕС, необхідне для звільнення місця в сховищі під ще більш забруднену радіоактивними ізотопами воду, що витікає з пошкодженого другого реактора станції.

«Цей захід необхідний для запобігання масштабного радіоактивного забруднення. Однак ми зливаємо радіоактивну воду і глибоко шкодуємо про це», - заявив після початку операції на «Фукусіма-1» головний секретар кабінету міністрів Японії Юкіо Едано.

При цьому він знову наголосив, що, за оцінками експертів, зливання забрудненої води з аварійної АЕС не заподіє шкоди морській екосистемі.

Компанія TEPCO також оголосила, що приступає до виплати компенсацій людям, евакуйованим із зони відчуження навколо аварійної АЕС, не чекаючи підрахунку збитків від події на «Фукусіма-1».

Після цієї заяви акції TEPCO на Токійській біржі подешевшали до рекордного за всю історію компанії рівня. На ранкових торгах 5 квітня вартість акції TEPCO впала на 15 відсотків до 376 ієн. Попередній історичний мінімум був зафіксований у грудні 1951 року, коли акції TEPCO коштували на біржі 393 ієни.

Нагадаємо, на АЕС «Фукусіма-1» в результаті сильного землетрусу і цунамі, що відбулися в Японії 11 березня, вийшли з ладу системи охолодження енергоблоків, відновити роботу яких не вдається й досі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus