USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.94

РФ готує масові провокації в Україні, щоб ввести миротворців, - РНБО

9 Листопада 2014 14:39
З боку російської сторони у найближчій перспективі можливі масові провокації для створення передумов для введення у східні регіони України військових підрозділів під виглядом миротворчих сил.

Про це під час брифінгу заявив речник ІАЦ РНБО Андрій Лисенко, - інформує Українська правда.

"Не виключена можливість проведення масштабних провокацій із російської сторони, таких як терористичні акти, обстріли, збройні напади з подальшим звинуваченням у їх проведенні сил АТО для того, щоб створити передумови і ввести на Донбас так звані миротворчі підрозділи РФ", - заявив Лисенко.

Також він повідомив, що триває перекидання з території РФ в Україну бойовиків, диверсійних груп, накопичення запасів озброєння, військової техніки і боєприпасів.

"Збільшення кількості озброєння і солдатів зафіксовано представниками Моніторингової місії ОБСЄ. Зокрема, 8 листопада спостерігачі в районі Макіївки на території, контрольованій бойовиками, помітили колону з понад 40 вантажівок, частина з яких перевозила важке озброєння, а саме 122-міліметрові гаубиці", - зазначив Лисенко.

Як відомо, раніше інозмі повідомляли про нові колони з військовими та технікою "невідомого походження" - на машинах не було розпізнавальних знаків.

Також перетин українського кордону підкріпленням з РФ було зафіксовано 6 листопада. Тоді формування сепаратистів отримали з Росії підтримку військовослужбовцями та озброєнням, у т.ч. - 32 танки і самохідні артилерійські установки.

В НАТО констатували збільшення чисельності російських військ на кордоні з Україною.

"Якщо факт перетину кордону підтвердиться, це буде ще одним доказом агресії Росії і прямої залученості до дестабілізації ситуації в Україні", - заявив представник Альянсу.

Своєю чергою глава МЗС РФ Сергій Лавров заявив, що російських військових та озброєння немає на сході України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus