USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Рятувальники уявили, що на «Волиньголовпостачі» - пожежа. ФОТО

12 Липня 2010 10:05
На одному з найбільших промислових підприємств Луцька - «Волиньголовпостач», що спеціалізується на виготовленні санітарно-гігієнічної паперової продукції, - рятувальники 9 липня відпрацьовували комплекс дій на випадок пожежі.

Про це повідомили у Центрі пропаганди ГУ МНС України у Волинській області.

За задумом навчань, пожежу у складі готової продукції спричинило порушення правил безпеки під час зварювальних робіт.

Помітивши умовний дим, черговий зателефонував на «101» та увімкнув систему оповіщення працівників об’єкту про пожежу.

Оскільки у приміщенні міститься чимало паперової сировини, вогонь «поширювався» швидко і за лічені секунди сягнув стелі складського приміщення. Крім того, у пастці задимленого й охопленого вогнем складу опинився один з робітників, який намагався приборкати умовний вогонь.

На місце події прибули бійці трьох рятувальних підрозділів обласного центру – працівники частини спеціальної пожежної техніки, першої самостійної державної пожчастини та бійці другої підпорядкованої державної пожежної частини.
В апаратах для захисту органів дихання МНС вирушили у «палаючий» склад. Уже за кілька хвилин вогнеборці за допомогою радіозв’язку доповідали із епіцентру пожежі про виявлення умовного потерпілого.

Допоки два відділення рятувальників працювали над ліквідацією стихії у складі, бійці іншої ланки газодимозахисної служби одягнули протигаз на постраждалого робітника та винесли його із небезпечної зони на свіже повітря.

Фельдшер-рятувальник ще до прибуття медиків оглянув потерпілого, надав йому першу долікарську допомогу. Коли на місце прибули працівники служби «103», рятувальники вклали постраждалого на ноші й перенесли його до карети «швидкої».

Допоки бійці ЧСПТ приборкували пожежу всередині складу, їхні колеги з СДПЧ-1 проклали резервну рукавну магістральну лінію від водойми до місця пожежі, забезпечуючи безперебійну подачу води та допомагаючи ліквідовувати стихію, а двоє рятувальників з ПДПЧ-2 на розгорнутому колінчатому підйомнику охолоджували за допомогою потужних струменів води перекриття над спорудою, де вирував вогонь, запобігаючи поширенню стихії ще й на сусідні приміщення.

Через деякий час бійці звітувалися про локалізацію, а невдовзі й про ліквідацію умовної пожежі.

До речі, прогнозуючи усі можливі наслідки розвитку стихії, працівники МНС не виключали можливості залучити навіть найбільш тяжку «артилерію» – пожежний поїзд з Ковеля і навіть пожежно-насосну станцію й рукавний автомобіль, якби забракло вогнегасних речовин.

Підсумовуючи результати навчань, головний рятувальник області Володимир Грушовінчук акцентував увагу бійців МНС навіть на найменших огріхах, адже у випадку реальної біди рятувальники не мають права на помилку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Йрван Показати IP 12 Липня 2010 20:14
Якщо "Волиньголовпостач" обне з найбільших промислових підприємств, то промисловості області " капець"

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus