USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Самооборона Волині «відхрещується» від смертельної ДТП у Луцьку

25 Лютого 2015 13:57
У ніч з 24 на 25 лютого в місті Луцьку трапилася дорожньо-транспортна пригода, у результаті якої загинув 47-річний Юрій Федчук.

Водій, який здійснив наїзд на нього, – 21-річний Віталій Соколовський.

Уже є відео і офіційні висновки експертизи, що у крові водія виявили не менше, ніж 1,62 проміле алкоголю. Тобто, він був п’яний.

«Самооборона Волині» вирішила у зв’язку із трагічним фактом, що трапився з його вини, виключити Віталія зі складу організації та позбавити його права представлятися, давати коментарі та вчиняти дії від імені організації. З цього приводу була поширена офіційна заява організації.

Текст заяви подано нижче без змін:

«Під час збору даних щодо ДТП, волинські ЗМІ та правоохоронці виявили у Соколовського посвідчення члена «Самооборони Волині» та наклейку організації на автомобілі.

З приводу даної ситуації члени «Самооборони Волині» прийняли рішення надати такий коментар:

Віталій Соколовський дійсно є членом «Самооборони Волині», про що свідчить посвідчення видане йому та знайдене на місці трагедії. Проте сам Віталій не був де-факто активним членом організації уже понад півроку.

Організація засуджує вчинок, який здійснив Соколовський, адже він перебував у нетверезому стані під час здійснення ДТП. «Самооборона Волині» від самого початку своєї діяльності засуджувала вживання алкоголю просто так, а тим більше за кермом будь-якими громадянами. Неодноразово активісти організації заявляли, що більшість злочинів вчиняються у стані алкогольного сп’яніння. Не виключенням стала і ситуація із Віталієм Соколовським. Тож, і його дії ми засуджуємо.

Волинські ЗМІ поширили інформацію, нібито, Віталій збив Юрія Федчука на автомобілі «Самооборони Волині». Це – неправда. Автомобіль є власністю водія, а наклейка, що розміщена на авто, була йому видана тоді, коли він став членом організації.

Також може виникнути думка, оскільки авто, нібито, «Самооборони», то хлопець брав участь у патрулюванні містом Луцьком або здійснював інші завдання організації.

НАГОЛОШУЄМО, що ситуація, яка трапилася, це – індивідуальний випадок самого водія. Під час трагедії він не виконував жодних завдань організації, не перебував на патрулюванні міста, а пересувався у своїх приватних справах на своєму авто.

За даними, що поширили волинські ЗМІ, загиблий Юрій Федчук нещодавно повернувся із сходу і є членом Добровольчого українського корпусу «Правого сектору». Ми щиро сумуємо з приводу даного інциденту та співчуваємо родичам загиблого. Ким би не був зловмисник, чи членом нашої організації, чи ні, він повинен бути покараний по усій строгості законів України.

«Самооборона Волині» вирішила у зв’язку із трагічним фактом, що трапився з його вини, виключити Віталія зі складу організації та позбавити його права представлятися, давати коментарі та вчиняти дії від імені організації.

І, насамкінець, хочемо додати, що дану ситуацію будуть використовувати усі недоброзичливці нашої організації, аби дискредитувати ім’я «Самооборони Волині». Зокрема, декотрі представники «Автомайдану України», «Правого сектору Волині», Добровольчого українського корпусу та інших організацій. Через цей випадок будуть публічно вимагати розформування нашої організації.

Тому хочемо дати зрозуміти, що членами «Самооборони Волині» є різні люди, різних статей, віку та професій. Кожен із членів є індивідуальністю та має своє приватне життя. Тому не виключено, що з кожним із нас може трапитися неприємна, а то й трагічна ситуація.

Тому закликаємо не ставити під сумнів добросовісність та усю роботу інших членів «Самооборони Волині» через індивідуальний випадок одного члена організації.

Вважаємо, що «Самооборона Волині» довела свою дієвість та корисність громаді: як міста Луцька, так і Волинської області.

Сподіваємося на мудре ставлення до трагічного інциденту, що трапився минулої ночі, та адекватне й об’єктивне його потрактування», - йдеться у тексті повідомлення «Самооборони Волині».

До слова, представники Правого сектора Волині вже заявили, що будуть збирати компромат про «Самооборону».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 35
Лучанка Показати IP 25 Лютого 2015 14:06
посвідчення члена «Самооборони Волині» - що воно дає..на якій основі видане..так само як посвідчення правого сектору і т.п...нема що чоловікам робити ,фігньою страдаюсь...наклейки на машини...на лоби ще наклейте..і гасають як навіжені....напевно зайти отак ввихідні в якийсь клубєц - то відвисають там...да....мужики=пацани?
Геть банда до Лучанка Показати IP 25 Лютого 2015 20:49
Самооборона: в нас люди рiзних статей. Це як? Сокол - ст.286КК а масалов тодi яка?
край до Геть банда Показати IP 25 Лютого 2015 21:31
там не всі покидьки, повірте. Дуже шкода родичів загиблого бійця ПС... Щирі співчуття рідним
Путіненко Показати IP 25 Лютого 2015 14:16
Цім хлопцям війни не треба!Їх не чіпати і вони самі себе перебють і Україну загублять!ось вам і "смерть ворогам!"
та-та-та Показати IP 25 Лютого 2015 14:17
Кажуть не їхав по завданнях ГО? А що там група швидкого реагування робила? Ви самі себе дискредитировали не раз і це дтп не єдиний випадок чому і краще щоб ви оголосили про саморозпуск.
Лучанин Показати IP 25 Лютого 2015 14:19
Як представники Самоорони, Правого Сектору так і Автомайдану воюють на сході, а ті хто лишився тут, перебувають в резерві збройних сил, їздять на схід як волонтери, возять продукти і амуніцію. Не варто по одному вир*дку судити про всю організацію.
Олександр Лєсной Показати IP 25 Лютого 2015 14:27
Коли мені зателефонували біля 4 год ранку.. Я особисто передзвонив у штаб і вислав ГШР, так як Сергій, який мені телефонував.. не міг толком пояснити, що сталося. Прибули пацанята (хоч і повнолітні), які НЕ ЗНАЛИ НА ЯКИЙ ВИКЛИК ЇДУТЬ. Також мною були викликані відповідні служби, а саме.. ДАІ й зателефонував у міськвідділ міліції 102. Дуже мені шкода, що так сталося.. дуже. Земля пухом героєві. Пробач. Адже винуватцем трагедії є особа.. батька, якої я дуже поважаю.
нема каяття а це пог до Олександр Лєсной Показати IP 25 Лютого 2015 15:26
Саша - ти так званий керівник ГШР? ЧИМ ТА КИМ ТИ КЕРУЄШ? ти що не читав ЗУ "Про громадські організації": зокрема: 1) ГО не має владних повноважень (чого та з якою метою ти відправляєш так званих членів ГО. Крім того, ви навіть не ведете зборів, протоколів (як ви їх приймаєте, ви ж не вчлени ГО берете людей а в "виконавці ваших мутних тєм"; 2) ГО не може мати і не є воєнним формуванням! (САША, ЗВІДКИ ЗБРОЯ, НОЖІ???). А тепер скажи, кому та навіщо потрібна така громадська організація як те,що сьогодні є ваша САМООБОРОНА??? Кому, Петру? Романюку чи кому? Дай відповідь
ЛЯШКО до нема каяття а це пог Показати IP 25 Лютого 2015 16:06
Щас прокурора свого назначать Масалова і корови їм не надо! Той от дівчину 17р. збив - відмазали, в нього 25 років стажу доінню нас з вами. ГШР приїде - все вирішать. Слава Масаловській обороні! Побєда!
Лучанин до нема каяття а це пог Показати IP 27 Лютого 2015 10:06
Він хоч має розум і совість назватися. Ти ж ховаючись за тупим ніком поширюєш, по перше брехливу інформацію, а по друге говориш про те, про що сам поняття не маєш. Ще й вимагаєш якихось відповідей і пояснень. Кому пояснювати? Троль убогий.
11111 до Олександр Лєсной Показати IP 25 Лютого 2015 21:33
батько не при чому. він дав життя, виховав, відпустив в світ. А що ви - САМООБОРОНА робите там. Це ви так досуг організовуєте своїм "членам"? Соколовський ж не один в машині був, а ще ж ваші, мабуть також неактивні "члени"???
Я Показати IP 25 Лютого 2015 14:47
Вже своїми самомоборонам, автомайданами та правосеками довели простий народ, який немає коли такими дурницями займатися, до повного зубожіння, а що ще буде дальше...?
ЯЯЯ до Я Показати IP 25 Лютого 2015 15:35
Майдан дав страх продажній системі чиновників, в тому числі і волинським. Громадські організації - це рушійна сила "системи". Душе шкода, що хлопці не виборюють свої права в форматі таких організацій. Самооборона це приклад тому, що волинські запроданці у владі найшли протидію Руху Майдана. Деякі прокурори, типу Масалова, міліції та інших просто "купили" собі зелене світло. Ви губите Україну! Так ніколи нічого не зміниться.
Факт до Я Показати IP 25 Лютого 2015 16:30
Не перекладайте з хворої голови на здорову: громадські організації не відповідають за економічний стан у державі. Еконмікою і соціальною, іншими сферами життя країни мали б займатись Президент, Уряд і фокусніца Гонтарєва.
... до Факт Показати IP 25 Лютого 2015 16:49
барашик, ГО об'єднуються для чогось. Розумієш для чогось конкретного, логічного, не пиячити і не гульбенити і не теревенити просто ні о чом! Справжні ГО - працюють а не ГШРять!
Факт до ... Показати IP 25 Лютого 2015 17:05
Я читаю, у Вас великий досвід перебування в ГО. Це там, Ви, шановний, навчались культурі спілкування?
НОНА Показати IP 25 Лютого 2015 15:16
Понастворювали воєнізованих організацій і лякають простих людей. Ви подивіться як вони ходять, камуфляжі різнотипні, мяті, засмальцьовані, самі не голені вони навіть уяви не мають про форму одягу військовослужбовця. Це не захисники, а банда. Вже прийшов час навести порядок в Україні і всіх цих "захисників" привести до порядку. Хто патріот і хоче захищати Україну - в армію, а решту ледацюг за грати.
крім того до НОНА Показати IP 25 Лютого 2015 15:31
не робіть з громадських організацій банд. Займіться ділом, дослідіть питання порушень чиновниками, вирішуйте в правовому полі наболілі проблеми, захищайте людей!!! на війні загинуло і продовжує гинути багато молодих хлопців, нашу націю знищують, економіку - добивають! Не має роботи, не має грошей! Нам дійсно потрібен порядок. і сьогодні громадська організація може стати ОПОЗИЦІЄЮ! Будьте дієвим механізмом проти свавілля чиновників, виганяйте з посад корупціонерів, добивайтеся повернення у державну та комунальну власність накраденого минулою владою! Працюйте на благо країни і люди об'єднаються!
ганс Показати IP 25 Лютого 2015 15:31
Яка різниця?Самооборона , ПС. БЮТ , мажор чи інші.ЗАКОН один на всіх.Виродкам по повній.От і все.
Правдоруб Показати IP 25 Лютого 2015 15:34
А тепер проаналізуємо, що добився Автомайдан, Самооборона, ПС та інші, які присмокталися до них під час революційних подій. 1. В Україні де-факто дефолт, люди зубожіли, з роботи звільняють, робочих місць немає, зарплати такі, що бомжі на Заході більше заробляють. 2. Війна, яка приносить горе всім українцям із заходу, із сходу, центру, півночі та півдня, білим, червоним, чорним. 3. Україна втратили (покищо) Крим, а також частини двох інших областей. 4. Криза в Україні не зупиняється, а наберає оберти (це тільки початок). 5. Злочинність фактично не контрольована (як кримінальна, так і серед чиновників середніх та високих). 6. До керма держави прийшли тіж злодюги, яких вони поміняли (а в деяких випадках залишились тіж самі), які в супереч обіцянок на майдані продовжують грабувати простий народ, робити їх рабами. Які можуть бути результати вказаної ситуації не хочеться навіть робити якісь передбачення. Де будуть всі вказані люди (чиновники, ПС, Самооборона) через деякий час важко сказати.
смс до Правдоруб Показати IP 25 Лютого 2015 15:54
Самооборона добилася: 1) повне мат.забезпечення її найманців; 2) постійна робота ("теми") від покровителів; 3) повага - страх народу перед її уособленням (форма+ ніж/пістолет чи т.п.). Курс трансформації громадських організацій в громадянський інститут правової держави на Волині є, час покаже "ху із ху". А сьогодні СВ - розпуск!
Павло до смс Показати IP 25 Лютого 2015 16:36
Гаразд ,Ви вважаєте , що розпуск. А як же стосовно волонтерської діяльності Самооборони. Скільки допомоги надано бійцям? Одних лише продуктів передадали на Схід більше 70 тон. Зібрали 2650 сухпайків (передавали їх більш , ніж 20 підрозділам), і щонеділі збирають 100-200 шт. Роблять сухі борщі, вже надіслали , більше 12 тисяч порцій бійцям на Схід, ремнабори( які бійці розбирають, як гарячі пиріжки) і т.д. і т.п Давайте це все припиним, але є умова - Ви особисто позвоните бійцям підрозділів і поясните, чому припинили їм допомагати.
Квіт до Павло Показати IP 25 Лютого 2015 16:52
Волонтери - це ГШР, це не "хветчак", це не заходи під покровительством "благодійників" типу Масалова, якому ваш Лапін борг не знає чим віддати, то придумав підпримку на должность. Позор вам всім. Хоча, знаєте, а хто ви? Ви хіба члени ГО, ви ж наймити. Вас навіть не прийняди у члени ГО.
Дачне до Павло Показати IP 25 Лютого 2015 18:09
я був на штабі Самооборони в центрі (ще коли був Лапін), там офіс в новенькому бізнес-центрі Прайм-Центр (ресторан Шоу Базілік). Оце офіс, дорога мебель, шкіряні стільці, переговорка. За що фінансуєтеся?
Яна до Павло Показати IP 26 Лютого 2015 12:18
А в волонтерську діяльність входить пяним самооборонівцям збивати на смерть солдата , який повернувся живим з ато? г*вно ви а не самооборона
Че Показати IP 25 Лютого 2015 16:39
Дай дурню молитись, він і лоба розіб'є.... Ось і відчуття безкарності призводить до таких резонансних подій. Щиро співчуваю близьким героя!
100% до Че Показати IP 25 Лютого 2015 16:58
безкарність - вседозволеність. Люди сьогодні здебільшого дозволити мінімум їжі купити не можуть, бо немає роботи. Виробництва чи іншої роботи не має. А вони гульдибанять. Що ви і за кого ви робите? На Шпигу? На Лапіна? На Масалова? На кого? Чого ви робили Майдан, якщо ним прикриваєте своє призначення діяльності, щоб вам несли то продукти на схід то гроші то ще що? Кому потрібна війна, хто її гріє? ХТО НА ВІЙНІ ЗАРОБЛЯЄ? ВОЛИНЬ ВТРАЧАЄ МОЛОДИХ ХЛОПЦІВ? А ВИ ЩО ЗРОБИЛИ ЩОБ СТАБІЛІЗУВАТИ В ОБЛАСТІ СИТУАЦІЮ? В ШАЦЬКУ МАЄТОК ЯНУКОВИЧА-МОЛОДШОГО НАЙШЛИ, ДЕ ВІН? ЧИ НЕ ТОЙ СОКОЛ СТУЛЬЧИКИ РОЗТАЩИВ ЗВІДТИ, ЧИ НЕ ВИ ТАМ ХАЗЯЮВАЛИ? ГРОМАДСЬКА ОРГАНІЗАЦІЯ - ЦЕ ОБ'ЄДНАННЯ ОСІБ ДЛЯ ...(?), А ВИ ДЛЯ ЧОГО? ЛАПІНА ВИ ВЖЕ ДО КОРИТА ПРИТАЩИЛИ, БУДЕТЕ ГРОШІ ТЕПЕР ЗА НЬОГО ВІДРОБЛЯТИ ПЕРЕД МАСАЛОВИМ?
Анонім Показати IP 25 Лютого 2015 20:28
Неначе люди подуріли....
КВН до Анонім Показати IP 25 Лютого 2015 20:44
Бо й подурiли, Лапiн - ? Вiйна, тут шикують, прокурорiв назначають. Ось де правда та порядок?!
5555555555 Показати IP 26 Лютого 2015 09:35
Розігнати Самооборону і Правий сектор на що вони здався хто вони такі колишні зеки менти інша банда!!!!!!!!!!!!!!!!! Позбиралися впасані редарі працбвати не хочуть ,може Волинь захищабть нема від кого і від чого ПО зернових катаються на джипах які числяться в АТО по зайцях палять з автоматів а там хлопці немають чим воювати !!!!ПОЗОР гнати гнати і ще раз гнати!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Коля до 5555555555 Показати IP 26 Лютого 2015 13:22
ПС - це сила! Там є порядок, в діях - Закон! Дуже багатьом волинянам за допомоги ПС стало спокійніше та впевненіше жити. Деякі з членів цієї ГО вперше відчули, що таке справедливість. Самооборона - куплена маріонетка в руках тих з ким боролися патріоти. Сьогодні вкарай необхідним інструментом боротьби з корупцією та "тіньовими схемами рабства українського народу "нової влади" має стати дієві громадські формування.
про самооборону Показати IP 26 Лютого 2015 15:08
Не смейте недооценивать возможности тупых людей, собравшихся в большие группы - УМНОЖИТЬ НА 0!
Батон Показати IP 27 Лютого 2015 09:45
таак так
Батон Показати IP 27 Лютого 2015 09:57
Ситуация произошла ну и,,,сами себя считаете безгрешнімі да посмотрите на себя кто ви коментаторі кто ві такие гадите каждій божий день по два или три раза чревоугодием занимаетесь словоблудием каждіе 5 мин нашли крайнего да р давайте свои грехи замаливать агрессор на сходе дішить вам в затілок нашли врагов в лице самообороні враг ваш птнх а не лучанин которому просто не повезло але с каждім может случится беда например и сегодня каждім коментатором и єто случится Бог видит ваши коментари ві типа ангелов осуждаете хлопца у которого батька герой афгана чернобіля и еще лежит в реанимации а ві знаете что у него есть мама тато которіх есть душа как и у у вас некоторіх хотя я сумневаюся половина боті бездушніе машині Давайте подумаем прежде всякое писать про Самооборону и т.д
fuf до Батон Показати IP 27 Лютого 2015 10:21
ти кажеж мама в невдахи Сокола є, свиня ти! А в загиблого та хлопців, що чудом залишилися живі мам не має? А діток в них не має, а дружин в них не має? Коли людина не кається, а шукає собі виправдання типу, я ж молодий, і мама з татом в мене є, і я ж то шо, но випив, но буває... це гидко. Самооборона такими пропітана. А батьки Сокола, ну батько хворий афганець...мама продвинута... але це до чого?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus