USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

СБУ слухає телефонні розмови українців

3 Вересня 2010 12:35
Компанія «Інтертелеком» повідомили, що на них тиснуть – СБУ хоче в одному з офісів цього оператора поставити обладнання для перехоплення розмов.

Як з'ясувалося, вимога наявності такого обладнання для прослуховування записана в українських законах і воно є у всіх мобільних операторів.

Один із співробітників СБУ на умовах анонімності повідомив газеті «Сегодня» подробиці скандалу, - пише 3 вересня ТСН.

За його словами, «Інтертелеком» дійсно відмовився встановлювати автоматичну систему для прослуховування. Така система давно функціонує в інших компаніях мобільного зв'язку.

«Інтертелеком» чи не єдина компанія, де її не було. Але відмова — справа тимчасова. Всі компанії зв'язку в Україні працюють на устаткуванні, велика частина якого ввезена напівлегально. Тому одразу після відмови «Інтертелекома» з нами співробітничати, проти нього було порушено кримінальну справу по контрабанді», - зазначив він.

Перед виходом на ринок оператори зв'язку, як і будь-які підприємці, мають отримати дозвільні документи, розповідає джерело «Сегодня» в правоохоронних органах.

«Мало хто знає про те, що в цей пакет паперів входить і документ з підписом керівництва Служби безпеки. Для чого це робиться? Все дуже просто. Оператор не отримає підпис голови Спецслужби, якщо не погодиться на установку прослуховування. Звичайно, можна здійняти галас в пресі», - стверджує джерело.

Як зазначається, подібна практика існує в більшості країн світу. Це один із способів забезпечення безпеки держави.

В той же час, як офіційно відзначають в СБУ, вони діють відповідно до статті 39-4 Закону «Про телекомунікації». Саме у ньому закладений обов'язок операторів купувати і встановлювати устаткування для систем прослуховування.

Підтвердили цю інформацію і оператори. За їхніми словами, моніторинг телефонних переговорів клієнтів відбувається на законному рівні і лише в тому випадку, якщо у правоохоронців є оперативно-розшукова справа, в якій фігурує особа даного громадянина.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Волиняка Показати IP 3 Вересня 2010 17:57
Не даремно кажуть:Мовчання-золото.
лучанка Показати IP 4 Вересня 2010 08:47
Коли порушили кримінальну справу, тоді розповіли, що на них тиснуть. Самі зізнаються -обладнання контрабандне. Ось і потрібно за це відповідати. Мухи окремо, котлети окремо
лучанка Показати IP 4 Вересня 2010 15:12
Правиль, якщо обладнання контрабандне, то до криміналу !!! Пеерд законом всі рівні

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus