USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Села під Луцьком можуть лишитись без газу

30 Листопада 2010 14:34
Села Брище, Маяки, Моташівка, Буків, Сирники та селище Рокині Луцького району при суттєвому похолоданні можуть залишитись без газу.
Причина та, газовики не мають технічної можливості регулювати тиск газу в газопроводі, який постачає згадані населені пункти. Адже обладнання шафового розподільчого пункту повністю знищене внаслідок ДТП, яка сталася в Милушах близько двох місяців тому. Про це повідомили в прес-центрі ПАТ «Волиньгаз».
Нагадаємо, 2 жовтня близько опівночі нетверезий водій мікроавтобуса Renault втаранив шафовий газорозподільний пункт на газопроводі, який постачав газ на Милуші та Маяки. Удар був настільки потужним, що розтрощена газова «шкафна» ремонту вже не підлягала. Враховуючи ступінь пошкодження газової апаратури та відстань від краю дороги до ШРП, яка становить близько 20 метрів, п’яний водій рухався на досить великій швидкості.
З місця пригоди водій тоді зник, залишивши авто обабіч дороги.
Інспектори ДАІ встановили особу власника транспортного засобу.
Водій мікроавтобуса Renault, житель Маяків Олександр Щурик вину свою визнав, погодився відшкодувати завдані збитки і вже купив новий ШРП.
Однак газове обладнання досі зберігається у нього і він не передав його газовикам для монтажу в систему.
Поки що газ до сіл постачається по тимчасовій схемі через обвідну лінію від газопроводу високого тиску безпосередньо на середній тиск.
Як стверджують самі газовики, така тимчасова система допустима лише за теплої погоди і відносно невисокого тиску газу в трубі. Бо при настанні морозів зросте відбір газу споживачами і постане питання підвищення тиску та його регулювання з високого на середній для подачі на вулицю Хутірську, де й трапилось ДТП.
Щоб не допустити аварії на газопроводі, газовики мають два виходи: або повністю відключити від газопостачання вулицю Хутірську, або підтримувати в усьому газопроводі понижений тиск, що поставить під загрозу стабільність газопостачання шести населених пунктів.
Враховуючи небезпеку, під яку поставив селян винуватець ДТП, за примусове відшкодування матеріальних збитків та врегулювання ситуації взялась Луцька районна прокуратура.
Окрім того, справа про відшкодування вартості втраченого газу та ліквідації наслідків аварії очікує на судовий розгляд в місцевому суді.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus