USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Селян, які побили волинських прикордонників, триматимуть під вартою 60 діб

24 Вересня 2016 12:43
Системні заходи, які проводить Державна прикордонна служба України з протидії протиправній діяльності на державному кордоні, нівелюють наміри злочинних елементів з їх незаконними оборудками. В свою чергу останні, аби продовжувати займатися контрабандним «бізнесом», шляхом підбурювання місцевого населення все частіше намагаються фізично перешкоджати виконанню службових завдань прикордонним нарядам.

Про це повідомив помічник начальника загону – начальник прес-служби Олег Личковський.

Нагадаємо, 21 вересня на Волині близько 20 людей здійснили спробу блокувати прикордонників, щоб звільнити контрабандистів, які несли в Білорусь товари.

За деякий час до цього прикордонні наряди відділу «Доманове» Луцького загону затримали у Ратнівському районі двох порушників. Українці саме намагалися перенести пакунки через кордон до Білорусі на напрямку українського населеного пункту Сільця Млинівські.

Невдовзі до місця затримання правопорушників прибули місцеві жителі в кількості до 20 осіб на транспортних засобах. Вони блокували прикордонні наряди, нецензурно висловлювались та погрожували охоронцям кордону розправою. Ігноруючи усні вимоги прикордонників, невідомі почали відтісняти затриманих від правоохоронців, продовжували вести себе агресивно у ставленні до складу прикордонних нарядів, та розпочали фізичний опір. У зв’язку з цим прикордонники змушені були здійснити попереджувальні постріли вгору, після чого група місцевих жителів, швидко сівши в автомобілі, втекла з місця події в напрямку населеного пункту.

Наступного дня під час проведення спеціальних заходів щодо пошуку нападників прикордонники спільно з поліцією та прокуратурою виявили та затримали у районному центрі двох організаторів незаконного переміщення товарів через державний кордон, що були причетні до нападу на військовослужбовців.

Наразі їм оголосили підозру у вчиненні злочину передбаченого частиною 2 статті 342 ККУ «Опір представникові влади, працівникові правоохоронного органу» та частиною 2 статті 345 КК України «Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу». В рамках кримінального провадження районний суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном 60 діб.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
SS Показати IP 24 Вересня 2016 13:06
В штрафбат на передову Лугандонії сміливі крепкі хлопці нехай сепарам зуби вибивають і пил вгамують і користь зроблять,а то сидять ще корми тих селян
123 Показати IP 24 Вересня 2016 13:06
треба було застосувати зброю, закон дозволяє, а то наглота вже скоро на голові буде, дати строк по максимальній,
лучанин Показати IP 24 Вересня 2016 13:07
То не селяни, а контробандисти
Суддя Дред Показати IP 24 Вересня 2016 13:13
Бардак кругом! (((
Просто Показати IP 24 Вересня 2016 13:23
Треба по років зо 3 дати А то вже що контрабандисти, що бурштинники, що " мирні" мітингувальники берега не бачать
аня Показати IP 24 Вересня 2016 19:24
перестали платити?
$ Показати IP 24 Вересня 2016 21:09
Бабло побідить

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus