USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

«П'ятеро СБУшників обмивали звання»: деталі нападу на прикордонників на кордоні з Росією

19 Липня 2021 19:31
У Краснопільському районі Сумської області, на кордоні України з Росією, сталася надзвичайна подія: три працівники місцевого відділу Служби безпеки України побили та роззброїли прикордонників. Проте підозру збираються оголосити тільки двом.

Працівники СБУ на українсько-російському кордоні нібито обмивали нове звання одного з них, пише «Обозреватель» із посиланням на джерела.

«Вони приїхали нібито обмити звання одного з них. Ну, за їхніми словами. Це начальник міжрайонного відділу СБУ, його заступник і ще троє підлеглих. Двоє були у відключці, сильно випили, а безпосередньо напали на наряд (побили і роззброїли прикордонників) троє. Однак затримані тільки двоє з них – заступник начальника і один із рядових працівників служби. А ось начальник міжрайонного відділу (МРВ) раптово виявився ні при чому і тепер нібито «не брав участь» у нападі», – говорить джерело видання.

Зазначається, що до прикордонників, які перебували в службовому Renault Duster, підійшли троє працівників СБУ і спровокували конфлікт – витягли прикордонників з машини, побили й відібрали в них два автомати АКС-74, боєприпаси і розвантаження. Після цього зникли ймовірно на своєму автомобілі Toyota RAV4.

При цьому, підозру в нападі збираються оголосити тільки двом СБУшникам, третій проходить лише як свідок.

Як пише «Обозреватель», цим «свідком» і є той начальник МРВ, який разом зі своїми підлеглими напав на прикордонників. На думку джерела видання в одній із силових структур, «вже все порішали й призначили двох крайніх».

«Повністю зам’яти подію було нереально, але одного з тих, хто напав, служба вирішила вивести з-під удару. Він дуже непростий, зі зв’язками. Після навчання в Академії кілька років служив у Луганській області, потім – у Києві та Одесі. Й ось переведення на Сумщину. За останні роки його матеріальне становище помітно покращилося», – стверджує джерело.
За словами співрозмовників «Обозревателя», місце, де стався скандальний інцидент, дуже «смачне» для контрабандистів. «Що насправді робили п’ятеро працівників СБУ на кордоні та чи дійсно це пов’язано зі звичайною п’янкою – стверджувати важко», – пише видання.
У ніч на 18 липня на українсько-російській ділянці державного кордону стався напад на прикордонний наряд. Троє невідомих осіб завдали прикордонникам тілесних ушкоджень. Правопорушникам вдалося заволодіти табельною зброєю.

Постраждалі прикордонники перебувають у задовільному стані. Проводяться невідкладні слідчі дії в рамках кримінального провадження, внесеного до ЄРДР за статтями 262 та 345 КК України («Викрадення, привласнення, вимагання вогнепальної зброї, бойових припасів...», «Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу»).

За словами представника Держприкордонслужби України Андрія Демченка, нападники не мали при собі зброї. Вони завдали тілесних ушкоджень двом прикордонникам, які були у складі прикордонного загону. Захоплену зброю нападники викинули неподалік від місця інциденту, де її й знайшли правоохоронці.
Згодом стало відомо, що до нападу на прикордонників причетні працівники Служби безпеки України. На час досудового розслідування їх відсторонили від роботи.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 17
Тренер Показати IP 19 Липня 2021 19:56
Ото погранці,при зброї і так обісратися....границя на замку...
путин до Тренер Показати IP 19 Липня 2021 22:33
слава украине!
аватар 51 Показати IP 19 Липня 2021 20:04
Ні то були не сбушніки то були Джамшутт та Равшан
олександр Показати IP 19 Липня 2021 20:10
сбу це саркома на тілі держави
Анонім до олександр Показати IP 19 Липня 2021 21:45
В СРСР КДБ був найменш корумпованою організацією. А у нас?
Клава Показати IP 19 Липня 2021 20:57
Тільки зброю забрали ??? Якийсь гумані ...
Ибо Показати IP 19 Липня 2021 21:39
Из погранца солдат, как из гаишника мент.
Bob Показати IP 19 Липня 2021 21:51
Служиві з двох силових структур на кордоні разом займалися 'негарними' справами і щось не поділили або не дійшли згоди...
Точно Показати IP 19 Липня 2021 21:58
Цю собачу будку України вже давно пора перетрусити і переполовинити.. Вони вже землі під собою не чують -земля, контрабанда..... І жоден не покараний.
Дід Панас Показати IP 19 Липня 2021 22:12
Виявляється наших прикордонників можна розброїти, і треба тільки "корочка"
В. Показати IP 19 Липня 2021 22:31
Та погранца дети.а те взрослые мужики +наглые с ксивой типа СБУ все дела пацаны и замешкались
Микола Показати IP 20 Липня 2021 08:12
Виникає лише одне питання??? Чому не була застосована зброя прикордонниками... Чи вже в нашій державі закінчилась війна, а кордон з Росією вважається "зоною відпочинку" для всіх бажаючих!!!
Анонім Показати IP 20 Липня 2021 11:58
А чего на самом деле не поделили? Понты или контрабанду
Yurgen Показати IP 20 Липня 2021 21:23
От скажіть як можна побии озброеного вйсковослужбовця? А яко побили і віібрали зброю то взагалі треба звільнити тих прикордонників.
Пенсіонер Прокопчук Показати IP 21 Липня 2021 09:51
Ось таке життя у нас в Україні. Куди не прийдеш, куди не подивишся всюди пахне гі*ном і бардаком. З такими продажними чиновниками, урядом і президентом, ми далеко заїдемо. Скоро будемо схожі на такі держави, як Сомалі чи Гвінея-Бісау. Тільки навчилися викрикувати одні гасла, а на ділі маємо 85% корупції в Україні, продажне СБУ, не компетентну поліцію і бідні збройні сили, куди якраз і відносяться прикордонні війська. Соромно, дуже соромно, що я живу в такій країні.
Дід Панас до Пенсіонер Прокопчук Показати IP 23 Липня 2021 21:08
Слава Україні!
Марія Василівна Коза Показати IP 21 Липня 2021 13:37
Так з я з вами повністю згідна, ось саме такий срач зараз якраз на руку тим, хто найчастіше використовує не для економічного розвитку держави ці гасла, а саме для дестабілізації обстановки в Україні. Цим крикунам за таку роботу платять чималі гроші організатори від радикалів та націоналістів, що нічого не роблять, як тільки з гаслами бандерівських прихвостней тиняються толпами по вулицях та тримають праву руку під кутом 45 градусів з розпрямленою долонею, з вигуками: "Слава Героям!".

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus