USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Село під Луцьком «розчищають» після стихії. ВІДЕО

5 Серпня 2010 10:59
Родина Горбачів, що мешкає в Рокинях, від стихії, яка лютувала продовж 20-ти хвилин, постраждала найбільше. Вітер зруйнував покрівлю їхнього будинку, зніс цегляні перекладки горища. Меблі, що опинилися просто неба, тепер непотріб. Селяни гадки не мають, що робити: на пенсію «не розженешся».

Про це 4 серпня розповів «Канал НТН».

Марія Горбач каже, що тільки аби перекрити будинок, їм треба близько 10 тисяч гривень. «А в хаті ще ремонт треба робити, лінолеум міняти, поздувався, підлогу. Самі розумієте, 10-ма тисячами не обійдеться. Але що зробиш?..», - каже постраждала.

Силу буревію, що прокотився Луцьким районом, можна побачити в тутешньому сквері. Картина вражає: дерев, що на землі, понад три десятки.

Керівник пожежної частини Луцька Руслан Гоза розповів, що рятувальники ріжуть дерева перед тим як їх прибрати.

Працівник зерносховища Микола Заліщук натиск стихії відчув на собі. Чоловік саме віяв пшеницю на току, й довелося чимдуж бігти до найближчого павільйону. Каже, дошкуляв не так дощ, як шквальний вітер. У повітря почало здійматися навіть те, що десятками літ лежало в землі.

«Там був брусок 15 на 50, чотири метри довжина. Це треба було відірвати, перекинути через піднавес і біля стовпа він був застромлений у землю. Шиферина як летіла, так і в землю застрягла. І головне, там все познімало, а в одному місці закрутило і склало», - згадує Микола Заліщук.

Працівник Луцького РЕСу Євген Роюк розповів, що енергетики в зоні лиха працюють без перерви на обід, адже три села залишилися без світла.

Людських жертв під час стихійного авралу дивом вдалося уникнути. Проте МНСівці й далі обходять подвір’я. Місцеві ж урядники створили комісію, що підраховує обсяги збитків, завданих стихією. Що їх на кількасот тисяч - посадовців не лякає. Кажуть, район має гроші на компенсації.






Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus