USD 38.80 39.10
  • USD 38.80 39.10
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.97

Серед загиблих у Кабулі українців – двоє пілотів

21 Січня 2018 22:47
Унаслідок терористичної атаки на готель Intercontinental у столиці Афганістану Кабулі загинули представники приватної авіакомпанії «Українські крила».

Про це розповів директор цієї авіакомпанії Володимир Костенко у коментарі «Громадському».

За його словами, це йому підтвердила афганська авіакомпанія Kam Air, яка наймала українських фахівців.

Як зауважив Костенко, загинули два пілоти: один – уродженець Первомайська Харківської області, 1974 року народження, а про другого інформації поки немає.

До слова, він також назвав ім’я першого загиблого, але ресурс «з етичних міркувань наразі не може його публікувати».

Натомість, як зазначає Українська правда, кількість українців, які загинули внаслідок терористичної атаки на готель у Кабулі, може збільшитися до 7 осіб.

Про це повідомив заступник директора Департаменту – начальник управління консульської діяльності МЗС України Василь Кирилич. «За оновленою інформацією, одержаною МЗС України від правоохоронних органів Афганістану, загиблих у Кабулі українців може бути сім», - повідомив Кирилич.

Разом з тим «Громадське» з посиланням на дані кореспондента іспанської агенції EFE Notocias в Афганістані Бабера Сахела та речника авіакомпанії Kam Air Хаджи Ракіба повідомляє, що внаслідок атаки на «Intercontinental» 8 з загиблих українців були співробітниками місцевої авіакомпанії Kam Air, серед них було дві жінки.

Під час атаки 42 працівників Kam Air перебували у готелі. Ті, що вижили, були врятовані силами США, їх перемістили у найближчий військовий табір, зазначив Сахел.

Нагадаємо, ввечері 20 січня кілька людей із вогнепальною зброєю та гранатами увірвалися в готель Intercontinental Hotel в Кабулі та відкрили вогонь по його гостях. За словами місцевої влади, внаслідок теракту загалом загинули 18 осіб, з яких 14 – іноземці. Раніше ЗМІ повідомляли про загибель 9 українців, натомість очільник МЗС Павло Клімкін підтвердив загибель лише 6 наших співвітчизників. За даними місцевих ЗМІ, відповідальність за напад на готель взяв на себе "Талібан".
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus