USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.20 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Що сепаратисти збираються зробити з заручниками з ОБСЄ

26 Квітня 2014 15:38
У Слов’янську терористи, які вчора захопили представників ОБСЄ, планують використати їх в якості «живого щита».

Як зазначили в спецслужбі, викрадення військових експертів ОБСЄ було сплановано та здійснено під керівництвом офіцера російського спецназу Ігоря Стрелкова, а безпосередніми виконавцями стали диверсанти на прізвиська «Терец» та «Абвер». Про це повідомили в прес-центрі СБУ, - інформує УНІАН.

Згідно з даними СБУ, захоплених представників ОБСЄ утримують у підвальному приміщенні штабу терористів. Серед затриманих є людина, яка потребує невідкладної медичної допомоги, але терористи відмовляються пропустити лікарів та не надають заручниками допомогти.

Також самі терористи заявляють, що свої дії вони узгоджують з російською стороною, проінформували в СБУ.

У зв’язку з цим українська сторона вкотре наголошує на крайній необхідності, щоб Російська Федерація офіційно відмежувалася та засудила терористичні дії у Слов'янську, підтримала, як член ОБСЄ, невідкладне та безумовне звільнення заручників, надання їм медичної та іншої допомоги.

Як відомо, 25 квітня об 11.40 на в'їзді до міста Слов'янська невідомі зупинили автобус з 13 пасажирами. Серед них були 7 представників ОБСЄ, 5 представників Збройних сил України і водій транспортного засобу. За останньою інформацією, захоплені перебувають в приміщенні УСБУ.

Увечері 25 квітня самопроголошений "народний мер" Слов'янська В’ячеслав Пономарьов визнав, що його бійці "затримали" групу спостерігачів ОБСЄ.

За даними Міноборони Німеччини, у складі неозброєної місії, затриманої в Слов'янську, - троє військових спостерігачів із Німеччини, один німецький військовий перекладач і четверо військових спостерігачів із Данії, Чехії, Польщі та Швеції.

Сьогодні, 26 квітня, ополченці Слов'янська заявили, що поки не збираються відпускати іноземних військових спостерігачів, тому що вважають їх "шпигунами".

Також ополченці заявили про намір обміняти їх «на наших полонених, зокрема, на (арештованого «народного губернатора» Донецька) Павла Губарєва».

Постійний представник РФ при ОБСЄ Андрій Келін заявив, що Росія виступає за швидке звільнення військових експертів держав ОБСЄ.

«Вважаємо, що цих людей потрібно якнайшвидше звільнити. Росія як член ОБСЄ робитиме в цій справі всі можливі кроки», - сказав Келін.

За його словами, «якщо їх затримали, то це не сприятиме розрядці напруженості на місці, деескалації конфлікту це не допоможе».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
НЕЛУЧАНИН Показати IP 26 Квітня 2014 16:12
НЕ МОЖНА З ТЕРОРИСТАМИ ВСТУПАТИ НІ В ЯКІ ПЕРЕМОВИ. ТІЛЬКИ ПОВНА ЗАЧИСТКА.
Дончанин до НЕЛУЧАНИН Показати IP 26 Квітня 2014 17:10
коментар було видалено
НЕЛУЧАНИН до Дончанин Показати IP 26 Квітня 2014 17:29
ТА НЕ ГОНИ ПУРГУ. КУПКА ПРОВОКАТОРІВ - ЦЕ НЕ ПОЛОВИНА МІСТА
Славянск до НЕЛУЧАНИН Показати IP 27 Квітня 2014 03:14
коментар було видалено
щирий патріот до Дончанин Показати IP 26 Квітня 2014 17:30
коментар було видалено
Олег Показати IP 26 Квітня 2014 16:21
Це добре що вони взяли в полон місію.Хай весь світ побачить, що Парашка сприяє тероризму.
Лох это судьба Показати IP 26 Квітня 2014 17:48
коментар було видалено
Крандик Показати IP 26 Квітня 2014 19:05
Гарантую ,що на сайті тролить шайка Кононовича.Недай Бог війна вони будуть перші тут повішені не добігши до Білорусі
Коновальця до Крандик Показати IP 26 Квітня 2014 19:59
Можу його адресок підкинути))))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus