USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Сільський голова, висуваючись на вибори, приховав судимість

29 Жовтня 2010 16:33
Кандидат на посаду голови Лищенської сільської ради, діючий сільський голова Віталій Шкорупський, має судимість.

Про це стверджує кандидат у депутати Лищенської сільської ради Віктор Полезнюк.

У зв’язку з цим Полезнюк написав скаргу у Лищенську територіальну виборчу комісію, а також у Волинську обласну та Луцьку районну ТВК.

«Мені стало відомо, що 18 червня 2010 троку по справі № 1-117/2010 Віталій Шкорупський вироком Луцького міськрайонного суду визнаний винним у вчиненні злочину, передбаченого ст.. 366 ч1 КК України. Останньому призначено покарання на підставі ст. 69 КК України у вигляді 850 гривень штрафу», - розповів Полезнюк.

Окрім того, як стало відомо, в ході розслідування кримінальної справи, пов’язаної з особою діючого сільського голови Віталія Шкорупського була проведена перевірка господарської діяльності сільської ради Лища. В результаті виявлених порушень на сільську раду наклали штраф у розмірі близько 137 тисяч гривень.

У Статті 366 Кримінального кодексу України йдеться про службове підроблення - тобто внесення службовою особою до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей, інше підроблення документів, а також складання і видача завідомо неправдивих документів. Такий злочин, за який був засуджений Лищенський сільський голова Віталій Шкорупський, карається штрафом до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до трьох років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Тобто, - робить висновок скаржник, - Шкорупський засуджений за умисний злочин, а отже, не може обиратися на посаду сільського голови. Адже стаття 9 Закону про місцеві вибори визначає, що сільським головою не може бути обраний громадянин України, який має судимість за вчинення умисного злочину, якщо ця судимість не погашена або не знята в установленому законом порядку.

При поданні документів на реєстрації Шкорупський не повідомив про свою судимість, і ТВК зареєструвала його як кандидата на посаду сільського голови.

Скаржник вимагає скасувати рішення ТВК про реєстрацію Віталія Шкорупського кандидатом на посаду лищенського сільського голови. Проте, у ТВК затягують розгляд скарги, стверджуючи, що претензія – несуттєва. «Не баламутьте воду», - казав один із членів тервиборчкому скаржнику. У зв’язку з чим питання про неможливість участі Шкорупського на виборах розглядатиме 30 жовтня Луцький міськрайонний суд.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Орест Показати IP 29 Жовтня 2010 16:36
В нашій країні мати судимість - це за честь!))
Опа! Показати IP 29 Жовтня 2010 16:41
А він бере приклад з Президента
технік Показати IP 29 Жовтня 2010 19:37
Так у нас всі члени ТВК напевне пройшли добру школу ВК /виправних колоній/.
відповідь Показати IP 29 Жовтня 2010 20:28
кандидат в депутати Луцької районної ради Волошенюк точно сидів...в газеті Волинь була стаття.но зареєстрований..і взагалі про Луцький район добре пише Перець по ковельськи
??? Показати IP 30 Жовтня 2010 11:37
брехня, повністю брехня...
правдолюб Показати IP 30 Жовтня 2010 15:11
як показує практика(юля,яник,ющенко) ХТО НЕМАЄ КРИМІНАЛЬНОГО МИНУЛОГО ТОЙ НЕМАЄ ПОЛІТИЧНОГО МАЙБУТНЬоГО
! Показати IP 31 Січня 2012 23:29
вибори показали хто є хто, і все, вибачте на слові "гамно"виплило наверх і Бог всім тим суддя, хто заподіяв зло цій сім’ї,і ви не маєте права судити, не знаючи ще нічого і не знаючи, скільки вони всього пережили,ворогу не побажаєш...а якщо судити, то тих, які справді крадуть, і тут було би що красти)))
!! Показати IP 2 Вересня 2012 17:20
підтримую комент !
сашко Показати IP 26 Жовтня 2015 05:46
Як би не прокурор один з обласного прокуратури шкорупський сидивби разом з прилуцького маякивським и пидайецькими силськими головами учитель истории що вин може научить дитей урод кроме дерева на земли и пидробку документив пидар а кому диско участок треба недалеко каже нема пити горбатый гонит його з лища

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus