USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Сліди японської радіації знайшли в США, Китаї та Кореї

29 Березня 2011 13:22
Сліди радіації від аварійної японської атомної електростанції "Фукусіма-1" виявлено в дощовій воді в розташованих на сході США штатах Огайо, Массачусетс і Пенсільванія. Фахівці оголосили, що рівень радіації не представляє небезпеки для здоров'я людей.

Про це інформує ТСН .

В той же час, Китай і Південна Корея оголосили про те, що в повітрі в деяких районах країн виявлена ​​підвищена концентрація радіоактивних речовин, яка, тим не менше, була названа "незначною" і "не небезпечною для здоров'я".

Випромінювання від води, яка була зібрана у США становило приблизно одну десяту природного радіаційного фону. Експерти впевнені, що йод-131 потрапив в США з Японії.

В Китаї це торкнулося ряду провінцій східного узбережжя, в Південній Кореї радіоактивний йод-131 та інші небезпечні речовини були виявлені в Сеулі і 12 інших містах країни.

Раніше співробітники Управління з охорони навколишнього середовища (Environmental Protection Agency, EPA) вже зафіксували підвищення радіоактивності дощової води в різних американських штатах. Фахівці попереджали про можливість досягнення радіацією з Японії території США, однак при цьому стверджували, що небезпеки вона представляти не буде. Тим не менш, були зроблені додаткові заходи з моніторингу радіоактивності.

Витік радіації з кількох реакторів АЕС "Фукусіма-1" відбувся після того, як у березні землетрус і цунамі вивели з ладу системи автоматичного охолодження на енергоблоках. На чотирьох з шести реакторів станції сталися вибухи водню. Рівень радіації в околицях станції перевищив норму у тисячі разів, населення було евакуйовано. Кілька країн, включаючи Росію, ввели заборону на ввезення продуктів з прилеглих японських префектур.

Досі рівень концентрації радіоактивних речовин на території інших держав не був визнаний скільки-небудь небезпечним для здоров'я людини або для навколишнього середовища. Так, 29 березня підвищення радіаційного фону було виявлено у деяких провінціях Китаю - там теж виявили радіоактивний йод-131 в атмосфері. Як і у випадку з Південною Кореєю, небезпеки для здоров'я населення немає.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus